16 Şubat 2009

Milletvekili Demir'e tütsülü karşılama

Mardin'de yerel seçim startını vererek hazırlıklara başlayan AKP Milletvekilleri seçim bölgelerinde coşkuyla karşılanıyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifegkc.jpg
Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir’in seçim çalışmaları sırasında nazara karşı tütsü yakılarak karşılanması ise ilgi çekici bir manzara oluşturdu.
Seçim Bölgesi olan Mardin’e gelerek açılan seçim bürolarını ziyaret eden AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Kızıltepe’deki seçim bürosunu açtı. Kızıltepe belediye başkan adayı Cemil Aydoğan'a başarılar diledikten sonra ilçeye bağlı Gökçe beldesine geçerek buradaki seçim bürosunun da açılışını yaptı. Belde girişine asılan “Sayın vekilimiz beldemize hoş geldiniz” yazılı dev afişin yanı sıra ellerinde AKP bayrak ve flamaları taşıyan yaklaşık 2 bin belde sakini tarafından karşılanan Milletvekili Mehmet Halit Demir için iki de kurban kesildi.
Gökçe beldesinde toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yapan AKP Milletvekili Mehmet Halit Demir’e yaptığı konuşma sırasında tütsü yapıldı. Bir mangalda önceden hazırlandığı anlaşılan ateşin üzerine konulan bol miktarda harmelin (özerlik) yaklaştırılarak Milletvekilinin nazara karşı tütsülenmesi görenlerin ilgisini çekti. Bölge’de hemen her evde bulunan Özerlik-(Harmel) adı verilen ve rivayete göre peygamber efendimizin de nazara karşı kullandığı hoş kokulu bir bitki ile yapılan tütsüyü milletvekilinin konuşma yaptığı sırada getiren ve tütsüyü vekilin etrafında gezdiren partili Mehmet Çelik, nazara karşı dualar da okudu. Nazara karşı yakılan tütsüyü bir anda burnunun dibinde bulan ve tütsünün çıkardığı duman karşısında gözleri yaşararak zor anlar yaşayan milletvekili Mehmet Halit Demir, biran neye uğradığını şaşırdı. Tütsüyü yapan Mehmet Çelik ise bu işi neye yaptığını daha sonra gazetecilerle paylaştı.
http://www.memlekethaber.com/foto295_185/160220091830575082391.jpg
Tütsücü Mehmet Çelik, "AK Parti’nin yaptığı başarılı hizmetler, tüm rakip siyasi partileri kıskandırıyor. Sayın Milletvekilimiz Mehmet Halit Demir’in şahsında başta sayın başbakanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere kabinedeki bütün bakanlarımızı da milletvekillerimizi de gıyaplarında nazara karşı tütsülemiş olduk. Tütsümüz, inşallah bu başarılı hizmet grafiğini kem gözlere karşı koruyacaktır." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum