16 Şubat 2009

Kabala Beldesi'nde Kan davası'nda mutlu son

Mardin’de iki yıl önce yaşanan kan davası bölgenin önde gelen kanaat önderlerinin arabuluculuğuyla barışla sonuçlandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifebariss.jpg
Yaklaşık iki yıl önce Kabalalı Elibol ailesi ile Sincar aşiretine bağlı Öncel aileleri arasında yaşanan kavgada Bedirhan Öncel yaşamını yitirmişti.
Geçen süre zarfında, tarafların arasında arabuluculuk yapan Beşir Ertakgöz ile Nuri Düdük’ün ısrarcı girişimleri sonuç verdi. Sincar Aşiretinin lideri Abdulkadir Sincar’ın Mardin yeni yol üzerinde bulunan ofisinde bir araya gelen tarafların arasındaki husumetin bitirilmesi için taraflar bir araya geldi.
AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Mardin vali yardımcısı Yavuz Selim Sözeri, AKP Belediye Başkan adayı Av. Beşir Ayanoğlu, AKP il Başkanı Lokman Sinanoğlu ile yörenin önde gelen aşiret liderlerinin de bulunduğu barış merasiminde Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya tarafından okunan dualardan sonra taraflar bir araya gelerek aradaki husumetin ortadan kalktığına bir defa da şahitler huzurunda göstermiş oldular.
Yaklaşık 2 bin kişinin hazır bulunduğu barış töreninde konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, zaman zaman yaşanan husumetlerin sayısında her geçen süreçte biraz daha azalma olduğuna memnuniyetle şahit olduklarını belirterek, "Bölgemizde bu tür husumet ve kan davalarının sayısında hızla bir azalma söz konusudur. Sayıları azalmış olsa da bu gibi üzücü olayların tamammen bittiğini söyleyemeyiz. Temennimiz odur ki, bu gibi üzücü olayların bir daha yaşanmamasıdır. Bu vesileyle üzücü olayda yaşamını yitiren Bedirhan Öncel'e allahtan rahmet diliyorum. Barışın tesis edilmesinde emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
http://www.memlekethaber.com/foto295_185//2009/2/16127baris1.JPG
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum