15 Şubat 2009

Hava sıcaklıkları düşecek, kar geliyor

http://www.mardin.gov.tr/haber/buyuk/kar5.jpg
Meteoroloji'nin son hava tahminlerine göre sıcaklıklar iç ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak.

Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Doğu Anadolu'nun doğusu dışında kalan tüm bölgelerinin yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, ülkenin iç ve doğu bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Zonguldak, Bartın, Tokat, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos), kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, kuzeybatı kesimler ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Zonguldak, Bartın, Tokat, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) tedbirli olunması istendi.

Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), iç ve doğu bölgelerde güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden Meteoroloji yetkilileri, baca zehirlenmesi, çatı uçması gibi konularda vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu 'Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere' ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde 'Gümüşhane, Bayburt ve Artvin' yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.
(CİHAN)
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum