18 Şubat 2009

Mardin beton evlerden temizleniyor

Kentsel rehabilitasyonu çalışmaları kapsamında Mardin`de beton evlerin yıkım çalışması devam ediyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifevaliduruer.jpg
Özellikle Gül Mahallesi'nde bulunan eski hükümet konağı ile Sabancı Kent Müzesi çevresinde çalışmalar yoğunlaştı.

İlk yıkımı eski belediye binasında başlatan Vali Hasan Duruer, kenti beton binalardan arındıracaklarını belirterek, 7 bin yıllık geçmişi bulunan Mardin'i dünya kenti yapacaklarını söyledi.

Kudüs ve Venedik'ten sonra dünyanın üçüncü SİT alanı içinde bulunan Mardin'in son yıllarda turizm alanında göstermiş olduğu başarıyı devam ettirmek için beton binaların yıkımını hızlandırdıklarını ifade eden Duruer, "Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesini Mardin'de gerçekleştireceğiz. Mardin Valiliği ve Belediyesi'nin TOKİ ile imzaladığı Kentsel Dönüşüm Projesi protokolü kapsamında 7 bin yıllık tarihi kentin çehresi değiştireceğiz. İlk çalışmayı eski hükümet konağındaki beton binalardan başladık. Bir ay içinde 13'e yakın beton binayı yıkıp, tarihi binaları gün yüzüne çıkardık. Kentsel rehabilitasyon projesi kapsamında daha önce yapılan çalışmalar kapsamında tespit edilen 2 bin 500 beton binanın yıkımı için bu yıl belirlenen ilk 500 bina yıkımına önümüzdeki günlerde başlayacağız. Bu proje Mardin'i betondan tamamen arındıracak ve kenti yeniden aslına dönüşmesine vesile olacaktır. Bir yandan yıkımı devam ederken, diğer yandan restorasyon çalışmaları hızlandırdık." diye konuştu.

Diğer yandan tarihi evlerdeki restorasyon çalışmaları da devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum