6 Şubat 2009

Mardin Eski Kimliğine Kavuşuyor

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/yikim.gif
Mardin’de Belediye binası olarak hizmet veren ve 1950 yıllarında inşa edilen betonarme yapı yıkıldı. Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Vali Yardımcıları Niyazi Ulugölge ve Murat Girgin ‘in izlediği yıkım çalışmalarına vatandaşlar ve basın mensupları da ilgi gösterdi.

Binlerce yıllık tarihi geçmişi ile açık hava müzesi özelliği taşıyan Mardin’in eski kimliğine kavuşması için beton binalardan arındırılması gerektiğini ifade eden Vali Duruer,”Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2500 dolayında beton ev yıkılacak. Bu yapılar arasında kamuya ait eski hizmet binaları da var. Önemli olan şehrin tarihi kimliğine kavuşması ve görüntü kirliliğine sebebiyet veren unsurların ortadan kaldırılmasıdır.” dedi.

46 yıllık geçmişi olan hizmet binası, 1996 yılında belediyenin yeni binasına taşınması ile huzur evine dönüştürülmüş ve 2007 yılında da Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfına devredilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum