6 Şubat 2009

Vali yıkımlara kamu kurumlarından başladı

Kentsel Rehabilitasyon Projesi kapsamında Mardin`de ilk beton bina törenle yıkıldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifey%C4%B1k%C4%B1m.jpg
Vali Hasan Duruer, eski belediye binasının yıkımıyla başlayan çalışma tamamlandığında şehri beton binalardan arındıracaklarını söyledi. Duruer, "Mardin aslına dönünceye kadar bu tür yıkımlar devam edecek." dedi.

Yıkıma kamu binalardan başladıklarını ifade eden Duruer, şu anda kentin görüntüsünü bozan yaklaşık ilk etapta 12 beton binayı yıkacaklarını açıkladı. Duruer, Kentsel Rehabilitasyon Projesi kapsamında daha önce tespit edilen 2 bin 500 beton binadan yaklaşık 500'ü 2009 yılında yıkılarak, eski evlerin ihtişamlı görüntüsünün yeniden turizme kazandırıldığını söyledi. Amaçlarının Mardin'in tarihini yeniden gün yüzüne çıkarmak olduğunu vurgulayan Duruer, "Beton binaların yıkılması ile Mardin'in UNESCO'ya adaylığı hız kazanacaktır. Dünyanın önemli turizm merkezi haline gelen Mardin'in artık dünya kenti olma yolunda önemli adımlar atılıyor. Yılda ortalama 700 bin yerli yabancı turist gelirken, tarihi şehri betondan arındırdığımız zaman ortalama turist sayısı bir ile iki milyon arasına yükselecek. Bu da Mardin ekonomisine büyük katkı sağlar. Ay sonuna kadar kamu binaları tamamen yıkılacaktır." dedi.

Kentsel Rehabilitasyon Projesi'ni halkın desteği ile hayata geçireceklerini kaydeden Vali Hasan Duruer, "Buradaki en büyük görev Mardin halkına düşmektedir. Evlerine sahip çıkmalarını istiyorum." şeklinde konuştu.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/365_1220005_p.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum