13 Şubat 2009

Mardin, Telekom ile güvende olacak

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ile Türk Telekom arasında yürütülen çalışmalar kapsamında Mardin giriş ve çıkışları ile şehir merkezinin 102 ayrı noktasına konulacak MOBESA kamera sistemi ile vatandaşlar artık kendini güvende hissedecek.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifealevcan.jpg
Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ile Türk Telekom arasında yürütülen çalışmalar kapsamında Mardin giriş ve çıkışları ile şehir merkezinin 102 ayrı noktasına konulacak MOBESA kamera sistemi ile vatandaşlar artık kendini güvende hissedecek.

Polis ekiplerinin gece ve gündüz devriye ekiplerinin yani sıra, kamera ile de yayaları ve araç trafiğini 24 saat izleyecek.

MOBESE sistemin Mardin’de kurulması için Mardin Emniyet Müdürlüğü ile Türk Telekom arasında yürütülen çalışmalar son aşamaya geldi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Telekom İl Müdürü Ahmet Alevcan, Mardin Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi (KGYS) Türk Telekom’un altyapı ve çözüm hizmetleri ile kurulacağı bilgisini verdi.

Türkiye’nin telekomünikasyon devi Türk Telekom, Türkiye’de özellikle büyük şehirlerde kent güvenliğinde yeni bir dönem açan KGYS sistemini Türkiye’de İstanbul, Rize, Trabzon ve Diyarbakır gibi birçok ilde kurduğunu hatırlatan Alevcan, Mardin Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri proje ile Mardin polisinin sevk ve idaresinin dijital ortamda tek bir merkezden yapılacağını ve tüm faaliyetlerin tek bir veritabanında toplanarak bilimsel verilere dayalı güvenlik planlamaları yapılmasının sağlanacağını söyledi.

Mardin’de asayiş ve trafik gözetim sistemlerinin en üst teknoloji ile geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilecek KGYS’nin 5 ay içerisinde hayata gececiğini anlatan Alevcan, Türkiye’nin tüm iletişim altyapısını sağlayan Türk Telekom’un kamu güvenliği konusuna büyük önem verdiğini vurguladı.

Kamu güvenliği ile ilgili çalışmaların tüm Türkiye genelinde büyük bir hızla sürdüğünü kaydeden Alevcan, “Türk Telekom olarak Emniyet ve Kamu kuruluşlarına şehir güvenlik sistemleri altyapısının kurulumu, bakımı, yenilenmesi gibi konularda tüm desteği sağlıyor ve 7/24 hizmet sunuyoruz. Toplam proje maliyeti 2.817.000 TL olan Mardin KGYS, şehir genelinde gece gündüz izleme yapan toplam 102 adet sabit ve hareketli kamera, şehrin ana giriş-çıkış noktalarına 4 adet plaka tanıma sistemi kurulacaktır.”dedi.
http://www.ilkhabergazetesi.com/wordpress/wp-content/2007/03/securitycam_crap.jpg
Proje maliyetinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağını sözlerine ekleyen Alevcan, sistemin hizmete girmesi ile asayiş olaylarında gözle görülür bir azalmanın yanında yaşanan olayların da çok kısa bir süre içinde çözüme kavuşacağına dikkat çekti.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum