17 Şubat 2009

MARDİN'DE KAMYONCULAR ZORDA

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1179_maxi.JPG

Mardin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Ali Baraj, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, kamyoncuların zor şartlar altında nakliyecilik yaptığını söyledi.

Mardin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Baraj, 25 yıldan beri Habur’a alternatif kapı olarak açılması gündemde olan, TOBB tarafından mali kaynak ayağının karşılanmasına rağmen bir türlü açılmayan Nusaybin Sınır Kapısının biran önce transit geçişe açılmasını istedi.

Mardin genelinde 5-6 bin kamyoncunun bulunduğunu ifade eden Baraj,” Şoför esnafı can çekişiyor. Yakıt ve diğer maliyetler her gün yükselirken, taşıma ücretleri yerinde sayıyor.” Dedi.

NAKLİYE IRAKLI FİRMALAR YAPIYOR..

Mardin Çimento fabrikasında Kuzey Irak’tan gelen kamyonlara özel bir statü tanındığını söyleyen Baraj, “Altı bin dolayında kamyoncu sefalet çekiyor

Bizim kamyoncularımız on gün bekleyip bir yük sırası alabiliyor. Oysa Irak’tan gelen kamyonlara sıra tanınmıyor. Biz bir yük alıncaya kadar onlar üç sefer yapıyor. Habur sınır kapısında da aynı uygulama var. Türk kamyoncular sırada beklerken Irak kamyoncular sırasız transit geçiyor. Taşımacılık sektörünü 2-3 firma sekte vuruyor. Bu durum kamyoncularımızı ve taşıma sektörünü çok olumsuz yönde etkiliyor” şeklinde konuştu.

TONAJ UYGULAMASI GETİRİLSİN

Kuzey Irak’tan gelen ve çimento taşıyan kamyonlara tonaj uygulaması getirilmesini isteyen oda başkanı Ali Baraj, alması gereken tonajdan fazla yük alan Irak kamyonlarının karayollarına da büyük zararlar verdiğini söyledi. Baraj “Kuzey Irak’tan gelen kamyonlar tonaj uygulamasına tabi tutulmuyor. 20 yaşındaki kamyonların arkasına römork takarak 40-50 ton çimento yüklüyorlar. Bu durum hem bizim kamyonculara hem de karayollarına zarar veriyor. Yeşilli Belediye bu konuda bir karar alarak Irak kamyonlarının ilçe karayolunu kullanmasını yasakladı. Yetkililerin bu konuda önlem almasını bekliyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

VALİ’DEN BEKLENTİLERİMİZ VAR..

Milletvekillerinin esnafın, taşımacılık sektörünün sorunlarına yeteri kadar eğilmediğini ifade eden oda başkan Ali Baraj, Valis Hasan Duruer’den beklentilerinin olduğunu söyledi. Baraj “Valimiz iki ay gibi kısa bir sürede Mardin’in tarihi dokusuna ve çevre düzenlemelerine yaptığı hizmetler, geçmiş dönemin 4 yılına eşdeğerdir. Sayın Valimizin nakliye sektörüne de aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Bu konuda sayın vali’den beklentilerimiz var” şeklinde konuştu.

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum