17 Şubat 2009

OTOBÜS FİRMALARI KONTAK KAPATMAYA GİDİYOR

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1180_maxi.jpg

Uçak seferlerini fiyatlarının indirilmesiyle, büyük yolcu kaybına uğradıklarını söyleyen otobüs firma yetkilileri, bu gidişle kontak kapatma zorunda olacaklarını söylediler. Daha önce günde 60 yolcudan fazla kişiyi taşırken, uçak ücretlerinin indirilmesiyle bu rakamın 10 yolcuya düştüğünü söylediler.

Metro Otobüs Firma Müdürü A.Rahman Aygüler “Uçak fiyatlarının indirilmesi, biz otobüs firmalarını neredeyse bitirdi. Daha önce beş yüz kapasiteli çalışana sahip olan Mar soy otobüs firmamız uçakların indirimli tarifesinden dolayı iflas etti. Bu gidişle yakında elimizde kalan diğer firmalarda kapanacak” dedi. A.Rahman Aygüler, devletin uçaklara yapmış olduğu indirimli yakıtın vergisini yüksek vergili yakıt alarak gene biz ödüyoruz. diyerek, sözlerine şöyle devam etti. “Uçak ücretlerinin indirilmesi bizleri oldukça etkiledi. Uçakların indirimli tarifeleri de devletin uçak firmalara yakıt indirimi yapmasından kaynaklanıyor. Uçaklara yapmış olduğu yakıtın vergisini yüksek vergili yakıt alarak gene biz ödüyoruz. Otobüslerimiz neredeyse boş gidiyor. 10 yolcuyla Ankara’ya gidiyoruz.. Bizlerin mağdur olmaması için ÖTV vergisinin kaldırılmasını istiyoruz en azından uçaklara uygulanan yakıt indiriminin yarısını bizlere de uygulamasını istiyoruz. Bu sadece benim firmamla ilgili değil tüm Türkiye’deki otobüs firmaların sorunudur. Otobüs sektörü yavaş yavaş ortadan kontak kapatmaya gidiyor. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz”

www.habermardin.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum