18 Şubat 2009

Mardin`e iki Müjde!

http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifecyuksel.jpg
AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, Nusaybin Kara Sınır Kapısı için Bakan Hayati Yazıcı ve Mardin Merkez Organize Sanayi Bölgesi Projesi için Bakan Zafer Çağlayan ile görüştükten sonra bu iki projeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

NUSAYBİN’DE TEMEL ATILMASI ÇOK YAKIN

Milletvekili Cüneyt Yüksel, “Başta nakliyatçılarımız olmak üzere bölge esnafımızın umudu olacak olan Sınır Kapısı ile ilgili vatandaşımızın yoğun talepleri neticesinde girişimlerimizi hızlandırdık. Zaten proje ile ilgili detaylar; avan proje ve detay proje de dahil olmak üzere çalışmalar tamamlanmıştı.

Nusaybin Şehiriçi trafiğin rahatlaması, gümrük iş ve işlemlerinin daha rahat yapılması, giriş ve çıkış işlemlerinin daha düzenli yapılabilmesi için sınır kapısının Nusaybin ilçemizin 7-10 kilometre doğusuna taşınmasının hızlandırılmasını ile ilgili Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı ile görüştük ve bir an önce aksiyona geçilmesi konusunda dileklerimizi ilettik.

Kendisi de bize konuyla ilgili çalışmaların tamamlandığını ve temel atılması için yakın bir zamanda tarih belirleyeceklerini bildirdi.

Vatandaşlarımız heyecanla bunu beklemekte ve Mardin’e her gelişimde bu konunun önemini bana aktarmaktalar.

Ben eminim ki yeni kapı ile birlikte bölgede ekonomik açıdan bir canlanma yaşanacak. Habur'a alternatif olacak sınır kapımız sayesinde binlerce kamyoncumuz da yeni iş imkânına kavuşacak.”dedi.

MARDİN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN 250 BİN TL ÖDENEK

Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi ile ilgili de Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’dan bilgi alan Yüksel; Projenin 2009 yılı yatırım programında yer aldığını

Mardin için çok büyük önem arz eden Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi için 360 dönümlük arazi tahsisinin gerçekleştiğini ve projeye 250 Bin TL ödenek ayrıldığını belirtti.

Ayrıca; projenin yıl içinde ilerleme hızı dikkate alınarak ek ödenek ihtiyacı doğduğu takdirde ödenek temini için gerekli girişimleri yapacağını sözlerine ekleyen Yüksel; projenin Mardin ilimizin gelişimine önemli katkı sağlayacak bir yatırım olduğunu vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum