19 Şubat 2009

Milletvekili Demir Listelere Yapılan İtirazlara Açıklık Getirdi

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/2007/02/halit.jpg
29 martta yapılacak olan yerel seçimlerde, özellikle il Encümen listelerine karşı bir tepki olduğu yünündeki soru üzerine konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, “Bölgede özellikle de Mardin’de bugüne kadar “ben” endeksli bir siyasi anlayış hüküm sürdü. Toplumumuzda kendilerini kanaat önderi ya da toplumun sözcüsü olarak gösteren bir takım çevreler “ben” varsam tercih doğru ben yoksam tercih yanlış şeklindeki görüşlerini toplumun iradesiymiş gibi gösterdiklerine şahit oluyoruz. Şahsım adına özellikle ifade etmek istiyorum ki; kendilerini toplumun sözcüsüymüş gibi lanse edip toplumumuzun değer yargılarına ipotek koyarak hep kendi isimlerini öne sürerek siyaset yapmak isteyen bu kişilerin toplumun her katmanını hesaba katarak siyaset yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Devir değişti artık. Toplumumuzda okumuş insan sayısı her geçen gün artıyor. Siyaset yapmak isteyen üniversite bitirmiş gençlerimizin önünün açılması gerekiyor. Hem aldığı öğrenimle akademik anlamda kendini geliştirmiş ve hem de toplumun sosyo-kültürel değerlerinin içinde yoğrulmuş olan ve istikbal vaat eden bu gençlerimizin önünün açılması, toplumumuzun geleceği adına önemli bir katma değer olacaktır.” şeklinde konuştu.

29 martta yapılacak olan yerel seçimler için tespit edilen aday listeleri konusunda yapılan spekülasyonları da çok doğal karşıladığını belirten Milletvekili Demir, “her seçim öncesi bu tür tartışmalarla karşılaşmak mümkündür. Adını listelerde görmeyen aday adaylarının tepkilerinin olmasını anlayışla karşılıyoruz. Bu aile içi kırgınlıkların geçici olduğunu herkes bilmelidir. Ancak şunu belirtmekte fayda görüyorum. Halkı, çeşitli kademelerde temsil etme görevini almak isteyen adayların öncelikle liyakat sahibi olmaları gerektiğine inanıyorum. Ben şuna özellikle dikkat ederim; seçeceğimiz adaylarca bölgenin sorunlarının iyi bilinmesi, bu sorunların çözüm adresi olan yetkililerle diyalog kurma konusunda hiçbir sıkıntılarının olmaması gerekiyor. Nerede nasıl davranacağını, kimden nasıl talepte bulunacağını ve aldığı temsiliyet görevinin sorumluluğunun altında ezilmeden, kendisini seçerek göreve getiren toplumun haklarını savunabilecek kadar donanımlı olmaları olmazsa olmaz bir kuraldır.

3 Kasım 2002 seçimleri öncesi hüküm süren siyaset anlayışı iflas etmiştir. Tamamen şahıslara endeksli kısırdöngü siyaseti ile toplumun genelinin zarar gördüğü hepimizin malumudur. AK Parti’nin insan odaklı hizmet anlayışı ise kişileri değil toplumun genelini kucaklayıcı ve hizmet edici bir anlayıştır.

Bu düşüncelerle AK Parti’nin geniş çaplı çatısı altında herkese yetecek kadar yer olduğunu, listelerin açıklanmasından sonra oluşan kırgınlıkların geçici olduğunu ve AK Parti ailesinin tek yürekle yükselecek olan sesinin sandıkta yankılanacağını herkesin göreceğine inanıyorum
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum