17 Şubat 2009

PORTAKALLI KEK TARİFİ

http://gunbegun.net/wp-content/uploads/2009/02/portakallikek.jpg
Malzemeler:

3 portakalın kabuğu
1 kahve fincanı toz şeker
3 çorba kaşığı portakal suyu
5 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt

PORTAKAL SOSU İÇİN:
3 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı portakal suyu
* şeker ve portakal suyu karıştırılır.

YAPILIŞI:
1- bir tavada, portakal kabuğu, portakal suyu ve toz şekeri eriyene kadar karıştırın. Daha sonra tereyağını ekleyin, eriyince kenera alın.
2- Unu, kabartma tozunu ve tuzu başka bir yerde karıştırın.
3- Yumurta, yoğurt,süt ve başta yaptığımız portakallı karışımı güzelce karıştırın, pürüzsüz bir karışım elde edin.
4- Unlu karışımı ekleyip, güzelce karıştırın.
5- Keki fırında içini çekene kadar pişirin. Fırından çıkınca hazırladığınız portakal sosunu üstüne dökün, hafif ılınınca servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum