18 Şubat 2009

Rastgele antibiyotik kullanımı bakterileri güçlendiriyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/02/18/antibiyotik.jpg
Gereksiz yere antibiyotik kullanımı bakterilerin güçlenmesine ve ilaçlara direnç göstermesine sebep oluyor. Bu konuda kampanya başlatan İngiliz hükümeti, doktorları ve halkı uyardı.

Antibiyotiklerin öksürük, soğuk algınlığı ve acıyan boğaz gibi virüslerden kaynaklanan hastalıkları iyileştirmediği uyarısında bulunuldu. ManagementinPractice'de yer alan bilgilere göre, reklamlar ve posterler aracılığıyla halkın bilinçlendirilmesi planlanıyor.

Bu kampanya ile İngiliz hükümeti bakterilerin antibiyotiğe olan direncinin önüne geçmeyi amaçlıyor çünkü bu artan direnç gelecekte zatürre gibi yaygın enfeksiyonların tedavisini zorlaştırabilir. Grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda antibiyotik yerine; bol dinlenme ve sıvı tüketimi, reçetesiz satılan diğer basit ilaçların kullanılması tavsiye ediliyor.

Artan antibiyotik direnci sadece İngiltere'de değil tüm dünyada gitgide artan bir problem. Sadece 2001 ve 2007 yılları arasında özellikle e koli hastalığının tedavisinde kullanılan antibiyotiğe gösterilen dirençte yüzde 10 oranında artış oldu.
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum