5 Şubat 2009

Şehiriçi Ulaşımına Yapılan Zamma Tepkiler Devam Ediyor

Dünya’da ve Türkiye’de mazot fiyatları düşerken Mardin'de şehir içi dolmuş ücretlerine zam yapıldığını belirten vatandaşlar, bu zammın durdurulması için yetkilileri göreve çağırdı.
http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/2007/01/dolmu%C5%9F.jpg
Mardin'de Vatandaşlar Şehiriçi Dolmuşlarına Yapılan Zama Tepki Gösterdi. Daha Önce 75 Kuruş Olan Şehir İçi Ulaşım, Zamla Birlikte 1 Tl Oldu.
Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Hasan Ekinci, zammın, başta öğrenci, işçi, emekli ve sabah evinden çıkıp işine gitmek isteyen asgari ücretliyi mağdur duruma düşürdüğünü söyledi.
Şimdiye kadar Mardin'de böyle bir zam yapılmadığını ifade eden Ekinci, "Bu zam halkı göz ardı etmek, kenti gözden çıkarmak ve şehrin geleceğini karartmaktır."dedi.
Kamu-Sen Mardin Şube Başkanı Bahattin Biçer ise şehiriçi dolmuşlarına yapılan zammı çok bulduklarını belirterek, "Yine olan halka oldu. Seçim arifesinde bu halk üzerinden bazı oyunlar oynanmak isteniyor. Bu halkı düşünen birileri varsa hiç zaman kaybetmeden yapılan bu zamdan vazgeçmelidir. Çevre illere oranla en pahalı şehir içi ulaşım Mardin' dedir. Mardin'de yapılan zamma baktığımızda Türkiye'nin diğer illerine baktığımızda çok büyük oranda fahiş bir zam olduğunu görürüz. Çünkü enflasyon yüzde 8 diyorlar, mazotta indirim yapılıyor, ama Mardin'de şehir içi toplu taşımacılığa yüzde 30-40 zam yapılıyor." şeklinde tepki gösterdi.
10 nüfuslu bir aile olduklarını ifade eden Ahmet Keleş de, zamdan sonra artık şehir içi dolmuşlarına binmenin hayal olduğunu söyledi.
Keleş, "Bir yerden bir yere ailece gitmek için günde 20 TL ödemek zorunda kalıyoruz. Asgari ücretle çalışıyorum. Artık siz düşünün. Bu zamla zaten çok nüfuslu aileler artık yürüyerek işlerine evlerine gitmek zorunda kalacak." diye konuştu.
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum