5 Şubat 2009

HASTANEDE TEHLİKE ELLERİNDE KAMPANYASI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1131_maxi.JPG

Mardin’de Türkiye genelinde başlatılan “Tehlike Ellerinde” Kampanyası hayata geçirildi.Mardin Devlet Hastanesine gelen hastalara el ilanları dağıtıldı.Kampanyayı İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Derviş, Devlet Hastanesi Baştabip Yardımcısı Burcu Ulugölge,Eğitim Şube Müdürü Abidin Aktaş, eğitimci Mihrican Ayanoğlu tarafından hastane girişinde vatandaşlara tanıtıcı broşürler dağıtılarak başlatıldı.

Devlet hastanesi Baştabip Yardımcısı Burcu Ulugölge, günümüzde hastane enfeksiyonlarının en önemli sorunlardan biri olduğunu söyledi. En önemli enfeksiyon kaynakları hastalar, sağlık personeli ve hastane ortamı olduğunu ifade eden Ulugölge, bu büyük sorunun basit bir yöntemle % 50 azaltılabileceğini belirtti. Ulugölge, “ Bu da ellerin su ve sabunla yıkanmasıdır. Antibiyotiklerin keşfi, eldiven kullanımı, dezenfektanlar el yıkamanın önemini azaltmış, hastane florası değişmiş ve antibiyotiklere dirençli bakteriler ortaya çıkmıştır. Ancak tüm bunlar el yıkamanın yerini almamalıdır. El yıkamak hayat kurtarır. Ellerin su ve sabunla doğru olarak yıkanması her yıl bulaşıcı hastalık yüzünden ölen bir milyon çocuğun hayatını kurtarır. Dünyada her gün 5 yaşından küçük beş bin çocuk ishale bağlı hastalıktan ölüyor, dolayısıyla doğru el yıkama alışkanlığının kazanılması bulaşıcı hastalıkların kontrol altına alınmasını sağlar” dedi.

İl sağlık Müdürü Dr.Mehmet Derviş ise, doğru bir şekilde el yıkamanın hayati önem taşıdığını söyledi. Kampanya kapsamında broşürler dağıtılacağını ve hastane girişlerinde sinevizyon sistemi ile kampanyanın geniş kitlelere tanıtılacağını ifade eden Dr.Derviş “Bir yılda dizanteriye yakalananlara yazılan ilaç bedeli ile bir kentin temizlik ihtiyacı karşılanır.Bu bakımdan bakanlıkça ülke genelinde başlatılan Tehlike Ellerinde” kampanyası önem taşımaktadır. Kampanyanın vatandaşlarımıza tanıtılması ve duyurulması için çalışmalarımızı başlattık. Suyu sabunla buluşturup el yıkamanın bir çok hastalığın önüne geçilebileceğini vatandaşlarımıza duyurmak üzere buradayız” şeklinde konuştu.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum