21 Şubat 2009

Cumartesi anneleri Mardin’de toplandı

Gözaltında kaybolan insanların bulunması, sorumluların ortaya çıkarılarak yargılanması ve artık kimsenin gözaltında kaybolmaması talebiyle bir araya gelen Cumartesi Anneleri bu sefer Mardin’de toplandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifecanne.jpg
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ve İnsan Hakları Derneği Mardin Şubesi tarafından organize edilen basın açıklamasına Mardin’de kayıp oldukları ileri sürülen kişilerin yakınları katıldı.

Basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Derneği Başkanı Erdal Kuzu, Mardin’de toplam 26 insanın kaybolduğunu belirterek, “Bu meydanda oturan bizler, yıllardır gözaltında kaybedilen yakınlarımızın akıbetini soruyoruz. Yıllardır 'JİTEM' diyor, 'kontrgerilla' diyor, 'gizli devlet' diyor, ‘Ergenekon’ diyor 'Özel Harp' diyor ve bütün bu 'gizliliğin' ve 'kirliliğin' hesabını soruyoruz” dedi.

Ergenekon davasına değinen Kuzu, Ergenekon ile kayıp yakınlarının yıllardır dile getirdiği gerçeklerin açığa çıktığını ifade etti, “Bu davada sonuna kadar gidilmek isteniyorsa, cumartesi meydanında oturan insanların sordukları tüm soruların cevaplanması gerekir” diye konuştu.

Kuzu, ölüm kuyularının ilk olarak Silopi'de bulunan BOTAŞ kuyularının ve toplu mezarların açılmasını istedi. Kuzu, devletin kayıp yakınlarının taleplerini göz ardı ettiğini söyledi. 1995 yılında 12 yaşında kaybolan oğlu Davut Altunkaynak’ı hatırlatan annesi Hayat Altunkaynak, devlete “Sağ ya da ölü, yakınlarımızı istiyoruz” çağrısında bulundu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum