18 Mart 2009

BELDES Projelerinde başarı sağlandı

Mardin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Hamidi, yolsuz, susuz ve elektriksiz köy kalmayacak parolası ile hazırlanan ve büyük başarı elde edilen Köydes projesinden sonra geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Beldes projesinde büyük başarı sağlandığını söyledi.
http://resimler.haberler.com/haber/961/mardin-il-ozel-idaresi-genel-sekreteri-hamidi_o.jpg
Geçen yıl hükümetin çıkardığı yasa ile Türkiye'de nüfusu 10 binin altında bulunan 2 bin 515 ilçe ve beldenin yol ve su sorunlarını çözmek için bütçeden 300 milyon TL ödenek ayrıldığını ifade eden Hamidi, "Ayrılan ödenek ile bir çok ilde bulunan köy ve ilçelerinde su ve alt yapı sorunu ortadan kaldırıldı. Köydes projesinden sonra şimdi de Beldes projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte beldelerimizde önemli hizmetler yapıldı. Nüfus kriterleri göz önüne alınarak yapılan hizmetler ölçüsünde Mardin'de 20 belde ve 2 ilçe bu projeden yararlandı. Projede Mardin için 3 milyon 275 bin 125 TL ödenek ayrıldı. Ayrılan ödenekle 2008 yılında beldelerimize önemli hizmetler yapıldı." dedi.

Beldes projesi kapsamında 2008 yılında 20 belde de 5 bin km stabilize yol çalışması yapıldığını anlatan Sırrı Hamidi, "Bu proje kapsamında beldelerimize 8 bin kilometre beton yol, 98 kilometre kilitli parke taşı döşendi. Ayrıca 5 beldede içme suyu 20 beldede yol çalışması bitirilerek hizmete sokuldu. İller Bankası aracılığıyla dağıtılan ve genel bütçeden ayrılan paylardan başka gelirleri olmayan küçük belediyelerin alt yapı sorunlarını çözmek için 2009 yılında önemli projelere imza atacağız. Köydes projesi ile kırsal alanda binlerce yerleşim biriminde yaşayan vatandaşlarımızın temel altyapı sorunlarını çözdük. Beldes ile beldelerin öncelikli olarak yol ve su sorunlarını çözerek buraların da daha yaşanılır ve daha çağdaş bir yapıya kavuşturulmasını hedeflemiştir. İnanıyorum ki küçük yerleşim birimlerinde yaşam kalitesinin yükseltilmesi, büyük şehirlere yönelik olan ve toplumsal sorunlara neden olan göçün azaltılmasına da katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum