18 Mart 2009

Çanakkale Şehitleri Törenlerle Anıldı

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Mardin ve ilçelerinde tören düzenlendi.
http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/sehitlerianmatoren.gif
Mardin’de, Varlığına kastedilen bir milletin, yedi düvelin karşısında varıyla yoğuyla mücadele ederek dimdik durabildiğinin bir ispatı olarak dünya harp tarihine geçen Çanakkale Zaferi’nin 94. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı ve anıldı. Selen Kışlasında bulunan şehitlik anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu.

Kutlama -Anma törenine Vali Vekili A.Ferhat ÖZEN, Mardin Milletvekilleri Yard. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL ve Gönül Bekin ŞAHKULUBEY, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tayyar SÜNGÜ, Belediye Başkanı Metin PAMUKÇU, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi YILMAZ, Vali Yardımcısı Yavuz Selim SÜZER, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.

Şehitlik Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konulmasının ardından, Genelkurmay Başkanı Org. İlker BAŞBUĞ’ın gönderdiği mesaj okundu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Vali Vekili A. Ferhat ÖZEN şehitler anıtı defterini imzaladı.

Anma ve kutlama törenine katılanlar şehitlik alanındaki temsili mezarlara yazılmış şehitlerin isimliklerine kırmızı karanfil koydu. Daha sonra Altınova İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Toplantı Salonunda kutlama ve anma etkinlikleri devam etti. Öğrenciler günün anlamına uygun şiirler okudu, Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen bir subay tarafından Çanakkale savaşının Türk ve Dünya Tarihindeki yeri konulu konuşma yapıldı.

Konuşmaların ardından Ağrı’ da Şehit düşen Şehmus Öncül ve Siirt’ in Pervari İlçesi kırsalında yola döşenen mayın patlaması sonucu Gazi olan Mehmet Şerif Alökmen’ in babalarına Devlet Övünç Madalyası verildi.

Kutlama ve Anma töreninin sonunda, Altınova İlköğretim Okulunun öğrencileri tarafından, Çanakkale Zaferini kaleme alan resim sergisinin açılışı yapıldı.


Midyat
Hükümet konağı önündeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından göndere bayrak çekildi. Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından sona erdi.

Törene Midyat Kaymakam Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı İhsan Tavazar, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Başsavcı Şaban Yılmaz, Ağır Ceza Reisi Emin Kürşat Demiralay, kurum amirleri, askeri erkân, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum