9 Mart 2009

DARGEÇİT İLÇESİNDE DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ BLOKESİ KALDIRILDI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1236_maxi.JPG

Mardin’in Dargeçit ilçesinde 2006 yılında doğrudan gelir desteği bilgilerinde yanlışlıklar tespit edilmesi üzerine bloke edilen Doğrudan Gelir desteği ödemelerine pazartesi günü başlanacak.

AK Parti Mardin Milletvekili, Doç. Dr. Cüneyt Yüksel’ın yaptığı yazılı basın açıklamasında, Dargeçit İlçesi’nde çitçilere Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinde yaşanan sorunların aşıldığını belirterek ödemelerin 9 Mart 2009 Pazartesi’nden itibaren yapılacağı müjdesini verdi.

Yüksel açıklamasında, Dargeçit ilçemizde 2006 yılında İlçe Müdürlüğü tarafından Doğrudan Gelir Desteği dosyalarında yapılan rutin kontroller sırasında usulsüz bilgi girişi yapıldığı, daha önceki yıllarda da yapılan tespitlerin sağlıklı olmadığı tespit edildiğini söyledi. Yüksel, Dargeçit ilçe ve köylerine ait kadastro geçmemiş alanlarda tespitlerin tamamının yenilenmesi ve tapulu alanların da kütüklerden kontrolünün yapılması gerekçesiyle bloke edilen doğrudan gelir desteğinin pazartesi gününden itibaren ödeneceğini bildirdi.

Yüksel açıklamasında “2006 yılı ve sonraki ödemelerine bloke konulmuştu. Yeterli sayıda kadastro elemanın temin edilememesi nedeniyle ancak 2 tespit komisyonu tespitlere devam edilebilmiş ve 4 köyde tespit çalışmaları tamamlanabilmiştir. Bakanlık tarafından 2008 yılında bu amaçla görevlendirilen 5 harita mühendisi ilgili yönetmelik gereği kadastro elemanı olarak tespit yetkisi olmadığından tespit çalışmalarında değerlendirilememiştir.İlçe Kaymakamı ve İl Müdürlüğümüzün şu anda yürüttükleri çalışmalar kapsamında şu anda mağdur durumda bulunan Dargeçit çiftçilerinin 2006 yılından bu yana bloke konulan ödemelerinin kaldırılarak sistemde kayıtlarının sağlıklı verilere dayandırılması amacıyla 11 köye ait bu veriler temin edilmiş ve diğer köylere ait bilgilerde alınmaya devam edilmektedir. Yapılacak tüm faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ilçe tahkim komisyonu tarafından değerlendirilmesi yapılarak karara bağlanmaktadır. Bu verilere dayanılarak hazırlanacak olan 2008 yılı dosyalarının tamamlanması neticesinde 2007 ve 2008 yıllarına ait dosyalar da bu verilere göre güncellenecektir.”ifadelerine yer verildi.

Çalışmaların bir an önce tamamlanması için gerekli koordine ve faaliyet takibi Tarım Müdürlüğü tarafından yapıldığına dikkat çeken Yüksel “Tarım Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde 2007 senesine ait tapu kayıtları sağlıklı olan 208 kişiye ait doğrudan gelir desteği ödemesi 9 Mart 2009 Pazartesi’nden itibaren yapılacak. Diğer geri kalan kısmın ise en geç 1 aylık süre içerisinde bilgileri güncellenip işlemleri yapılacaktır.” Şeklinde açıklamasını sürdürdü.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum