9 Mart 2009

KADINLAR ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1237_maxi.JPG

Mardin’de KESK platformu tarafından dünya kadınlar günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi, ardından da cumhuriyet alanında basın açıklaması yapıldı. Yürüyüşe sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve 100 dolayında kadın katıldı.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan yürüyüşün ardından, Serpil Seçkin basın açıklaması okudu.

Serpil Seçkin okuduğu basın açıklamasında, sizden olmayan herkesin öteki olduğu bu ülkede, ülkenin halini sevmeyen ama terk etmeyen, inatla direnen ve mücadele eden kadınlar olduğunu söyledi. Farklı görüşlerin zenginlik olduğuna inanan kadınların dayanışmasının ve ortak mücadelenin temenni öte zorunluluk olduğuna işaret eden Seçkin ”Bugün dünyanın her yerinde kadınlar,eşitlik, adalet, özgürlük,emek,barış ve dayanışma için seslerini ve isyanlarını birleştiriyor.Biz kadınlar, yoksulluğu, işsizliği, şiddetin her türlüsünü, savaşı, militarizmi en yoğun ve ağır biçimiyle yaşamaya devam ettikçe meydanlardan çıkmayacağız.Ülkemizde kadına yönelik şiddet, özel ve kamusal alanda artarak devam ediyor.Kadın mücadelesi şiddetle hesaplaşma mücadelesidir.Şiddeti meşrulaştırma çabaları arttıkça, yüreğimiz acıyarak,öfkemiz büyüyerek görüyoruz ve yaşıyoruz” dedi.

Ev içindeki şiddetin hala dokunulmazlığını koruduğunu ifade eden Serpil Seçkin “Ataerkil namus anlayışı kadınların kendi hayatları üzerine söz söylemeye izin vermiyor.Savaşlarda, kadınlar ve kız çocukları sırf cinsiyetlerinden ötürü sayısız fiziksel ve cinsel şiddete uğruyor” şeklinde açıklamasını sürdürdü.

Cumhuriyet alanında toplana kadınlar, “Memleketin Medeniyeti Kadınların Elindedir” “Kimsenin Namusu Değiliz”, “namusumuz Özgürlüğümüzdür” Arapça,Türkçe ve Kürtçe yazılı pankartlar taşıdıkları ve slogan attıkları gözlendi.

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum