5 Mart 2009

Gazeteci Balcı Kaza Geçirdi…

Sabah Gazetesi İstanbul muhabiri Binali Balcı, Mardin’de geçirdiği trafik kazası sonucu ağır şekilde yaralandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifekaza11.jpg
Edinilen bilgiye göre, uçakla İstanbul’dan Diyarbakır’a geçen Sabah Gazetesi muhabiri Binali Balcı, Mardin’in Nusaybin ilçesine hareket etti. Nusaybin’den Şırnak’ın Silopi ilçesine dün sabah erken saatlerde özel otomobil ile hareket eden Gazeteci Balcı, Duruca beldesi yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle şarampole yuvarlanarak 3 takla attı. Meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Sabah Gazetesi İstanbul muhabiri olduğu belirtilen Binali Balcı(35) kaldırıldığı Nusaybin ilçe Devlet Hastanesinde ilk sağlık müdahalesi yapıldı.

Durumu ağır olan Gazeteci Balcı’ya Nusaybin’de ki Sabah Gazetesi Nusaybin Muhabiri Mehmet Ali Bulun, AA muhabiri Arif Altunkaynak da kaza anından itibaren çaba göstererek, Mardin’de sevkini sağladı. TRT ve Sabah Gazetesi Temsilcisi Ekrem Arslan, Ajans Haber Türk Temsilcisi Nezir Güneş de, Mardin Devlet Hastanesi’ne gelerek, burada tedavi altına alınan Gazeteci meslektaşları Binali Balcı’ya yardım eli sağladı. Tomografisi çekilen Gazateci Balcı için, burada seferber olan Acil servis sağlık ekibinin yanı sıra Beyin Cerrahı ve Göğüs Hastalıkları Uzman Doktorlar müdahale etti. Ak ciğeri hasar gören, beyin ödevi ile kanaması olan Gazeteci Binali Balcı’ya, burada yapılan küçük çaplı operasyon ardından ambulansla Diyarbakır’a sevk edilmesine karar verildi.

Durumun aciliyeti üzerine Mardin Devlet Hastanesi il Sağlık Müdürlüğü ile Mardin Valiliğinin de onayı alınarak 112 acil Sağlık helikopteri talebinde bulundu. Ancak Diyarbakır’da hava şartlarının elverişsizliği sebebi ile bir türlü sağlık helikopterinin kalkışı sağlanamadı. Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı’ndan yardım talebinde bulunuldu. Yine hava muhalefeti yüzünden askeri helikopter kalkışına da imkan sağlanamadı.

Durumu gittikçe fenalaşan Gazeteci Binali Balcı daha sonra, 112 acil servise ait ambulansla ve görevlendirilen uzman Doktor eşliğinde Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Diyarbakır’da acilen ameliyata alınan Gazeteci Binali Balcı’ya Mardin’den Diyarbakır’a sevki sırasında Sabah Gazetesi Diyarbakır bürosundan gelen Gazeteci Hüseyin Kaçar eşlik etti. Sağlık durumu’nun halen ciddiyetini koruduğu Balcı için, tüm meslektaşları seferber oldu. Gazetecileri derinden üzen kaza ile ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi.
Ekrem Arslan
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum