11 Mart 2009

Mardin 2009 Yılında 1 Milyon Turist Hedefliyor

Sahip olduğu tarihi, mimari ve kültürel zenginlikleri ile 7 bin yıllık geçmişi bulunan Mardin, turizm sezonuna hazırlanıyor.
[GOOGLE+MARDÄ°N+1.jpg]
2009 yılı içinde bir milyon turisti misafir etmeye hazırlanan Mardin, bakım ve onarım çalışmaları ile adeta bir şantiye görünümü sergiliyor. Mardin Valiliği, belediye ile çeşitli sivil toplum örgütleri, yaklaşan yeni turizm sezonu için çaba harcıyor. Mardin Valisi Hasan Duruer, Kültür Bakanlığı tarafından 2001 yılında UNESCO dünya kültür mirasına aday şehir gösterilen Mardin'in gerek yurt çapında, gerekse uluslararası alanda tanıtımı için kurumlar arası koordinasyonla çaba gösterdiklerini söyledi.

2008 yılında 700 bin dolayında yerli ve yabancı turistin gezdiği Mardin'i bu yıl 1 milyon turiste gezdirmeyi hedeflediklerini anlatan Duruer, bir süre önce tarihi hükümet konağı bulvarının yeniden tanzimi için caddenin her 2 yakasında başlattıkları yıkım ve onarım çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade etti.
http://www.mardin.gov.tr/images/resim/kultur9.jpg
Duruer, "Mardin sokakları çekiç sesleri ile yankılanıyor. Mardin'i şantiyeye çevirdik. Nisan ayında turizm haftası açılışına kadar belirlediğimiz bütün beton binaların yıkımı ve tarihi yerlerin restorasyonlarını tamamlayacağız. Bambaşka bir Mardin ortaya çıkartacağız. 10 Nisan 2009'da bitirilmesi amaçlanan Sabancı Kent Müzesi ile Sanat Galerisi ile ilgili çalışmalarda hız kazandı. Mardin Valiliği eski binasının Artuklu Üniversitesi bünyesine alınması ile bu tarihi bina mimarlık ve mühendislik fakültesine dönüştürülecek. Bu tarihi hizmet binasının da önümüzdeki günlerde bakım ve onarım çalışmalarını başlatacağız. Amaç Mardin'i dünya turizm merkezi haline getirmektir." dedi.

Yaklaşan turizm sezonu öncesi kentte temizlik çalışmalarını hızlandırdıklarını vurgulayan Hasan Duruer, "Yaklaşık bir aydır sürdürülen temizlik çalışmalarında 200 tonun üzerinde çöp ve atık toplandı. Temizlikle ilgili çalışmalar Mart-Nisan ayında daha da önem kazanacaktır. Yerli ve yabancıların temiz bir çevrede ağırlanmaları için her kesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. El birliği içinde bu sorunun üstesinden gelmeliyiz." diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay ise, tarihi kentin tanıtımı için sanal ortamdan birçok kitlesel yayınlarla hamle başlattıklarını söyledi. Beliktay, "Mardin'e daha çok turist çekmemiz için yoğun bir hazırlık içindeyiz. Bütün temennimiz bu yeni sezonda Mardin'in hak ettiği turistik potansiyeli çekmektir. Bu hedefimiz en az bir milyon turisttir." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum