11 Mart 2009

MARDİN’DE DEPREM VE YANGIN TATBİKATI YAPILDI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1249_maxi.jpg

Mardin’de Diyarbakır Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birliği ekipleri, öğrencilere deprem ve yangın tatbikatı konusunda bilgilendirme yaptı. Arama-Kurtarma Birliği ekipleri sınıflarda temsili mahsur kalan öğrencileri Kurtarma asansörleri ve sedye ile halatlı indirmeyi uygulamalı gösterdi.

Diyarbakır ve Mardin Sivil Savunma ekipleri tarafından ortak yapılan kurtarma çalışmaları sırasında öğrencilerin tahliye edilişlerinde hiçbir sorun yaşanmadı.

Mardin deki Sivil Savunma ekiplerinin Düzenlediği Deprem ve Yangın Tatbikatı amacına ulaştı. 75. Yıl Cumhuriyet Sağlık Meslek Lisesi isteği üzerine gerçekleşen tatbikatta Sivil Savunma ekipleri öğrencilere slayt gösterileriyle depremi anlattı. Ardından okul personeli nezaretinde deprem tahliye ve yangın söndürme tatbikatı uygulaması yapıldı. Tespit edilen süreden de kısa bir zamanda tahliyeyi gerçekleştiren okulun üçüncü katından okulun öğretmen, öğrencileri ve sivil savunma ekipleri tarafından yaralı öğrenci iple indirildi.

İzleyicilerin yüreklerini ağza getiren görüntülerin olduğu tatbikatla ilgili bir açıklama bulunan Diyarbakır Sivil Savunma Birliği Müdürü İlhami Doğangün, öğrencilere ve öğretmenlere olası bir deprem, yangın ve doğal afette neler yapacakları konusunda uygulamalı eğitim verdiklerini belirterek, bu tür tatbikatların öğrencilerin daha bilinçlendirdiğini söyledi.
Sivil savunma ekiplerinin her türlü doğal afette tam donanımlı olarak hazır kıta beklediğini ifade eden Doğangün, "Müdürlüğümüze bağlı ekiplerin, depremden-sel baskınına, toprak kaymasından-çığ düşmesine, trafik ve işyeri kazalarından-yangınlara, arazide kaybolmalardan-salgın hastalıklara, göçükten-suda boğulmalara kadar vuku bulan her olayda görev almakta, bu tür olaylar ortaya çıktığında devletimizin ve halkımızın aklına gelen ilk kurum olma özelliği taşımaktadır." dedi.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ise yangında, savaşta ve doğal afetlerde halkın can ve mal zararlarını en aza indirmek ve öğrencilerin nerede ne yapması gerektiğini öğrenmeleri için Diyarbakır ve Mardin Sivil Savunma Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerin katkılarıyla tatbikat yaptıklarını söyledi.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum