22 Mart 2009

Mardin Valisinden gazetecilere simit ikramı

Mardin’de göreve geldiği üç aylık süre zarfında yaptıkları çalışmaları yerinde gezdirerek basın mensuplarına tanıtan Vali Hasan Duruer, program sonunda yorgun düşen gazetecilere simit ikramında bulundu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifesmt.jpg
Mardin’de göreve geldiği üç aylık süre zarfında yaptıkları çalışmaları yerinde gezdirerek basın mensuplarına tanıtan Vali Hasan Duruer, program sonunda yorgun düşen gazetecilere simit ikramında bulundu.

Sahip olduğu tarihi, mimari ve kültürel değerleri ile dünyanın gündeminden düşmeyen Mardin’de yapılan kentsel dönüşüm projelerinin bir bir hayata geçiyor. Tarihi kız meslek lisesi binası, Zinciriye Medresesi çevresi ile Hatuniye Medresesi ve Artuklu Kervansarayı arasındaki sokakları basın mensuplarına gezdiren Vali Duruer, sokak düzenlemeleri ile birlikte beton duvar ve binalarını ortadan kaldırmak için yüze yakın işçiyi çalıştırdıklarını belirtti.

Gezi hakkındaki değerlendirmelerini yapmak üzere geldiği Artuklu Kervansarayının önündeki simitçiden simit alarak basın mensuplarına ikram eden Vali Duruer, “Dünyada eşi ve benzeri olmayan bu muazzam şehir Mardin’i hak ettiği yere taşımak için valilik olarak bütün imkânlarımızı seferber ettik. İlimizde turizmden sağlığa, eğitimden altyapıya kadar birçok konuda eksiklik ve sorunlarımız var. Bu sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşması için gereken önlemlerimizi aldık. Valilik bünyesinde İl Özel İdare kaynakların en iyi şekilde kullanılarak az harcama ile çok iş yapmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmaları hayırsever işadamı Sabahattin Evrensel'in koordinesinde sürdürüyoruz. Son üç ay içinde yaptığımız ve toplam 90 bin YTL’eye mal olan bu çalışmaları İhale yoluyla yapmış olsaydık, milyonlarca lira harcama yapmamız ve en az bir kaç yıl beklememiz gerekiyordu.”diye konuştu.

Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum