25 Mart 2009

MARDİN’DE ÇAMUR YAĞDI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1315_maxi.JPG

Mardin’de dün gece yağmur yerine çamur yağdı. Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, çiftçilerin tedirginlik yaşamalarına gerek olmadığını söyledi.

Mardin’de dün gece yağmur ile birlikte çamur yağdı. Vatandaşlar sabah kalktıklarında araçlarını ve çevreyi çamur içinde gördü. Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, yağmur ile birlikte yağan çamurun ekinlere zarar vermeyeceğini belirterek çiftçilerin tedirgin olmamalarını istedi. Tarım Müdürü Çebi “Meyve ağaçlarında budama tamamlandı. Ağaçlar çiçek açmaya başladı. Ekinlerin durumu da mevsim şartlarına göre çok iyi. Yağmur ile birlikte yağan çamurun ekinlere zararı olmaz. İnci toz içinde bulunan minerallerin ekinler için gübre görevini görecek. Yapılan tahliller ve tespitler bu doğrultuda. Çamurlu yağmur meyva ağaçlarına da zarar vermeyecek. Bu yıl yağışlar böyle devam ederse çiftçimizin yüzü gülecek” dedi. Son yıllarda Suriye’den gelen çol fırtınası toz bulutlarının ardından, çamurlu yağmur yağdığı gözleniyor.

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum