25 Mart 2009

BİN BEŞ YÜZ DERSLİĞE İHTİYAÇ VAR

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1318_maxi.JPG

MARDİN VALİSİ HASAN DURUER, EĞİTİMİ 22 MİLYON BÜTÇE AYRILDIĞINI BELİRTEREK, MARDİN’İN EĞİTİMDE İSTENİLEN YERDE OLMADIĞINI SÖYLEDİ.

Mardin Valisi Hasan Duruer yaptığı açıklamada, Mardin’in eğitimde iyi yerde olmadığını söyledi. Okul öncesi yapılaşmada Mardin’in Türkiye ortalamasını altında olduğunu ifade eden Vali Hasan Duruer, eğitime 22 milyon liralık ödenek ayrıldığını bildirdi. Eğitimin sadece dört duvar arasında değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Duruer, eğitim ile birlikte spor, kültür ve sanata ağırlık verilerek yarınların sahibi çocukların yaşama hazırlanması gerektiğini söyledi. Duruer “ İl genelinde bin beşyüz dersliğe ihtiyacımız var. İlköğretimde bin yüz, ortaöğretimde 4 yüz dersliğe ihtiyacımız var. Anaokulu yapılanmasında yüzde 25 ile Türkiye ortalamasın altındayız.

Mardin Valisi Hasan Duruer “OSS ve OKS sıralamasında da iyi durumda değiliz. Bunu iyileştirmek için, derslik ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışacağız. Bu konuda öğretmenlerimize, anne ve babalara da önemli görevler düşüyor. Eğitime 22 milyon lira ayırdık. Bir sınıfta 50–60 öğrencinin okuması bizim ayıbımızdır. En kısa sürede sınıf yoğunluklarını normale dönüştürmeyi hedefliyoruz. Anaokulları içinde prefabrik yapılaşma ile okul öncesi eğitime önem vereceğiz. Eğitim sadece öğrenciyi dört duvar arasında tutmak değildir. Çocuklarımızı, spora, kültür ve sanat etkinlikleriyle hayata hazırlanmaları gerekir.”dedi.

KIZLARIMIZI MUTLAKA OKUTMALIYIZ

Eğitimde kızların öncelikli sırada olması gerektiğini söyleyen Vali Duruer, anne ve babaların çocuklarını kız erkek ayırımı yapmadan okula göndermelerini istedi. Vali Duruer, toplumların temel yapısında kadının önemli bir faktör olduğuna dikkat çekerek “Anne ve babalardan öncelikle kız çocuklarını okula göndermelerini istiyoruz. Kız- erkek ayırımı yapılmaması gerekir. Ailenin, sosyal, kültürel ve ekonomik yapısında kadınların rolü erkeklerden daha etkindir. Bu bakımdan iyi bir gelecek için, toplumunun eğitimli annelere ihtiyacı vardır” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Hab.Mehmet Çelik

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum