12 Mart 2009

Mardin’deki Hoşgörü Ortamı Seçimlere de Yansıdı

Yerel Seçimler öncesi seçim atmosferinin liderler arasında kızıştığı Türkiye’ye örnek bir ortam Mardin’de yaşandı. Mardin'de AK Parti Milletvekili Mehmet Halit Demir'in başlattığı partiler arası diyalog ziyaretleri sırasında ilginç görüntüler oluştu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifesecima.jpg
Milletvekili Mehmet Halit Demir'in, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Belediye Başkan Adayı Günay Sevinç'in seçim bürosuna yaptığı ziyaretti sırasında Demokratik Toplum Partisi (DTP) Belediye Başkan Adayı Enver Ete de CHP'nin seçim bürosunu ziyaret etti.
Burada AK Parti Milletvekili Mehmet Halit Demir ile karşılaşan DTP'li Ete, Milletvekili Demir ile selamlaşıp AK Parti'ye başarı dileklerini iletti.

CHP’nin Yenişehir seçim bürosuna bir ziyaret gerçekleştirerek İl Başkanı Mehmet Kılıçlaslan ile belediye başkan adayı Günay Sevinç tarafından karşılanan AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Partisinin "Barış İçerisinde Yarış" şeklindeki sloganından hareket ederek memleketi olan Mardin'de partiler arası diyalog ziyaretleri başlatması diğer siyasi partiler tarafından da taktirle karşılandı.

Mardin’de yerel seçimlere katılacak olan bütün siyasi partilerden sabah saatlerinde randevu alan Milletvekili Demir, ilk ziyaretini saat 12,30 sularında CHP’ye gerçekleştirdi. AK Parti Kızıltepe adayı Cemil Aydoğan, Midyat İlçe Başkanı Edip Demirdağ, Yalım Belde Belediye Başkan adayı Bedri Acabey, İl Encümen Adayı Bülent Çeçen ve Hasan Kılıç ile birlikte CHP'yi ziyaret eden Milletvekili Halit Demir’in bu ziyareti sırasında DTP’li Ete de CHP’nin seçim bürosunu ziyarete geldi.
http://www.memlekethaber.com/foto295_185//2009/3/111826siy.JPG
Selamlaşarak aynı masa etrafında oturup çay içen ve seçimlere yönelik iyi dilek ve temennilerini dile getiren her üç siyasi partinin yetkilileri de söz birliği etmişçesine yaklaşan yerel seçimlerin Mardin'e yakışır bir olgunlukla geçeceğini dile getirdiler. CHP adayı Günay Sevinç ve DTP adayı Enver Ete'ye seçimler için başarılar dileyerek bir konuşma yapan Milletvekili Mehmet Halit Demir, “Mardin’in binlerce yıldır bünyesinde barındırdığı bu hoşgörü ortamının mirasçısı olan Mardinliler, bu hoşgörüyü seçim süreci boyunca da devam ettirebilecek yeteri kadar olgunluğa sahiptirler. Kentteki bütün siyasi partilerimizin adayları öyle sanıyorum ki seçimi kazanmaktan çok Mardin'e hizmet etmenin aşkı ile yanıp tutuşuyorlar. Kısacası Mardin'e hizmet etmek için yarışan bu arkadaşlarımızın heyecanını çok yalın şekilde gözlemleyebiliyoruz. Mardin'in sahip olduğu hoşgörü ortamı dünyaya örnek teşkil edecek kadar güçlüdür. Bu hoşgörü ortamının bu seçimler sürecinde de tüm dünyaya örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Bu ziyaretlerimiz de bu inancın bir sonucudur”dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Demir ve DTP Belediye başkan Adayı Enver Ete’yi yapmış oldukları nezaket ziyaretinden dolayı kutlayarak teşekkür eden CHP adayı Günay Sevinç ise bütün rakiplerine başarı dileklerini iletti.

DTP adayı Enver Ete ise Mardin’e olan sevdalarının siyaset üstü bir hizmet aşkı olduğunu ifade ederek, “Yaptığımız bütün seçim propagandalarında da ilimizdeki hoşgörü ortamını dikkate alarak çalışıyoruz. Oy kaygısından çok hizmet ve halkımızı refaha kavuşturma çabası içinde hareket ediyoruz. Diğer bütün aday arkadaşlarımızla birlikte barış ve hoşgörü içinde geçecek olan seçim sürecinde hepimizin ortak noktası bu kente hizmet etme aşkıdır.”dedi.

Seçim bürosunda yapılan ve samimi bir ortamda yaklaşık iki saat süren sohbetten sonra her parti kendi siyasi propagandasını devam ettirmek üzere çalışmalarını devam ettirdi.

Milletvekili Halit Demir, diğer siyasi partilerin seçim bürolarını ziyaret etmek üzere beraberindekilerle birlikte CHP'den vedalaşarak ayrıldı.
Nezir Güneş - Kadir Üründü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum