11 Mart 2009

Vali Duruer’den Kadın Potansiyelini Değerlendirmeye Destek.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/torkad.gif
Mardin Valiliği İşbirliği ile SODES kapsamında Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği’nin yürütmekte olduğu “En Güzel Sanatçılar” ve Bizim Mutfak” gibi projelerin açılışı yapıldı.

Mardin Valiliği İşbirliği ile SODES kapsamında Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği’nin (TÖRKAD) yürütmekte olduğu projelerinin açılışına; Vali Hasan Duruer, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Vali Yardımcısı Murat Girgin, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, İl Dernekler Müdürü Hüseyin Kurtay, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Aziz Altınterin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay ve çok sayıda davetli katıldı.

Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği Başkanı Zeynep Alkış, katılımcılara sinevizyon eşliğinde derneğin yürüteceği “En Güzel Sanatçılar” ve Bizim Mutfak” gibi projeler hakkında bilgi verdi.

Derneğin faaliyetleri kapsamında yürütülecek projelerden biri olan “En Güzel Sanatçılar” projesinin amacının, üniversitelerin güzel sanatlar, konservatuar ve yetenek sınavları ile öğrenci alan bölümlerine girmek isteyen dar gelirli öğrencilere yönelik ücretsiz yetenek kursları vermek olduğunu belirten Dernek Başkanı Alkış; “Mardin merkez ve ilçelerindeki okullar ile irtibat kurarak, yetenekli ve dar gelirli öğrencileri tespit edeceğiz. Tespit etiğimiz öğrencilere yeteneklerine göre resim, müzik, tiyatro kursları verip, kurslar sonucunda Güzel Sanatlar, Konservatuar ve yetenek sınavları ile öğrenci alan fakültelere yerleşmek isteyen öğrencileri yetiştireceğiz” dedi.

Derneğin faaliyeti kapsamında yürütülecek diğer proje olan “Bizim Mutfak” hakkında bilgi veren Alkış; “Tüm ev kadınlarının yapabileceği mutfak faaliyetini, gelir getirebilecek bir faaliyete dönüştürerek, dul, eşi çalışmayan, geliri bulunmayan ve çalışmak zorunda olan kadınların, güvenli bir ortamda istihdam edilmeleri, yoksul mahallelerde açılacak atölyelerde tam gün veya yarım gün çalışmak isteyen kadınların, uzmanların gözetiminde reçel, konserve, kuru gıda üretimi yapmalarını sağlamak amacındayız. “ dedi.

Vali Hasan Duruer, STK’ların öncülüğünü yaptığı bu tür çalışmaların kadınların emeğinin değerlendirilmesi ve sosyal hayata olan katkılarının önemini vurgulayarak, “Sosyal hayatın temeli sosyal dayanışmaya dayanır. Bu bağlamda bayanların bu tür faaliyetlerin öncülüğünü yapması çok anlamlı. Bunun yanı sıra 8 Mart Kadınlar günü münasebetiyle dile getirdiğimiz ve kadınların toplum için ne kadar önemli projelere imza attığını ifade etmemizin de önemli bir göstergesi bu tür hizmetlerdir. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

Mardin Valiliği İşbirliği ile SODES kapsamında Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği’nin (TÖRKAD) yürütmekte olduğu projelerinin açılışı yapıldıktan sonra davetlilere yöreye özgü yemekler ikram edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum