13 Mart 2009

Mehmet Akif törenlerle anıldı

12 Mart İstiklal Marşı`nın kabul edilişinin 88. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy`u anma töreni Mardin Altınova İlköğretim Okulu Konferans salonunda yapıldı.
http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/anmaprogrami.gif
Törene Mardin Valisi Hasan Duruer, Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Milletvekilleri Cüneyt Yüksel, Gönül Bekin Şahkulubey, Garnizon Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Mehmet Göktan, Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç ile mülki ve askeri erkân katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği öğrencinin günün anlam ve önemini belirten konuşma ile İstiklal Marşı Okuma yarışmasında birinci olan öğrencilerin şiirlerini okumasıyla devam etti.

Yarışmada birinci olan Emel Ceylan adlı Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu’nun minik öğrencisi okuduğu şiirle davetlileri hem duygulandırdı hem de gülümsetti. Vali Duruer ve diğer konukların ellerini öperek, gülücükler saçan öğrencinin elinden öpen Vali Duruer, minik öğrenciyi tebrik etti.

Ödül töreninden önce konuşan Vali Hasan Duruer, Mehmet Akif Ersoy’un vecizesine atıfta bulunarak, “ Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” diyerek davetlileri duygulandırdı. Hiç bir milletin böyle kutsal değerlere sahip olmadığını vurgulayan ve milletimizin bağımsızlığını çok zor şartlar altında, büyük çilelerle elde ettiğini ifade eden Vali Duruer, “Bu millet onuruyla, inancıyla ve büyük özverisiyle bağımsızlığını elde etmiş ve bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı’na büyük şair Mehmet Akif Ersoy sayesinde kavuşmuştur" dedi.

Öte yandan törenlerde önemli değişiklikler olacağını da ifade eden Vali Duruer, “ Bundan sonra çocuklarımız törende insiyatif alacak ve sunumdan, program konuşmalarına kadar birçok konuda aktif rol oynayacaktır. Bu uygulama ile öğrencilerimizin hem özgüveni artırılacak, hem de katılım duygusu harekete geçirilecektir.” dedi.

İstiklal Marşı konulu tiyatro oyununun sergilenmesinin ardından dereceye giren öğrencilere Vali Duruer ve diğer davetliler tarafından ödülleri verilerek tören sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum