23 Mart 2009

Nusaybin'de Lazerli Katarak Ameliyatına Başlandı

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/katarat.jpg
Mardin’in Nusaybin ilçesi Devlet Hastanesi Tıpta kullanılan son model teknolojik cihazlarla halka hizmet veriyor. Nusaybin Devlet hastanesinde verilen son hizmet, Lazerli katarak ameliyatı.

Güneydoğu bölgesinde yıllardır yaşanan sıkıntılar bir bir atlatılmaya çalışılıyor. Bir dönem doktor bulmakta zorlandığımız Mardin’in Nusaybin ilçesi Devlet Hastanesi
bu gün Tıpta kullanılan son model teknolojik cihazlarla halka hizmet veriyor. Nusaybin Devlet hastanesinde verilen son hizmet, Lazerli katarak ameliyatı.
Nusaybin Devlet hastanesinin genç, başarılı doktorları ve hastaneye alınan son model teknoloji cihazlarıyla hizmet kalitesini her geçen gün yükseltiyor. Göz içi lensinin kesifleşmesiyle ortaya çıkan, görme kaybına ve hatta körlük derecesine kadar giden, özellikle yaşlı hastaların korkulu rüyası haline gelen katarakt hastalığının tedavisi için alınan teknoloji cihazlarıyla Nusaybin’de tedavilere başlandı.
Halk arasında “lazerli katarakt ameliyatı” olarak bilinen ve dikişsiz olarak gerçekleştirilen FAKO ameliyatını Nusaybin devlet hastanesinde ilk olarak başarıyla gerçekleştiren Op. Dr. Tuba Yelda Gökçe Balcı, ameliyatla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, FAKO ameliyatını yıllardır başarıyla uyguladığını, ameliyat için gerekli teknolojik cihazların hastaneye alınmasıyla bu ameliyatı Nusaybin halkıyla tanıştırmanın kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.
Katarakt ameliyatını özel ameliyat mikroskobu yardımıyla, dikişsiz olarak, eski yöntemlere göre çok daha kısa sürede yaptıklarını dile getiren Balcı; “Dikiş atılmadığı için hastaların ameliyat sonrası hızlı ve ağrısız olarak iyileşmeleri mümkün oluyor. Katarakt ameliyatlarının artık Amerika ve Batı Avrupa’da olduğu gibi en son teknolojik yöntemle Nusaybin’de de yapılacak olması çok mutluluk verici. Nusaybin devlet hastanesinde görev yapan bütün hekim arkadaşlar ve hastane yönetimi halka daha iyi hizmet vermek için çabalıyoruz. Nusaybinlilerin herhangi bir göz hastalığı veya tedavisi için ilçe dışına çıkmasına gerek kalmayacak. Verdiğimiz hizmetler, hem maddi hem de manevi olarak halkımıza katkı sunuyor” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum