5 Mart 2009

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne Cumali Keskin atandı

Üniversite bünyesinde bir süre önce kurulan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne Cumali Keskin atandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeckeskin.jpg
Mardin’de kuruluş çalışmaları devam eden Mardin Artuklu Üniversitesi’nin idari yapılanması devam ediyor. Üniversite bünyesinde bir süre önce kurulan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne Cumali Keskin atandı.

Geçici olarak Sağlık Yüksek Okulu binasında kuruluş çalışmaları başlatılan Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu hakkında bilgi veren okulun müdürü cumalı Keskin, okullarında öncelikle Acil Tıp, Tıbbı Laboratuar, Dış Protezi ve Anestezi bölümlerinin açıldığını söyledi.

İçinde bulunduğumuz yeni yüzyılda hızla gelişen sağlık alanında üstün bilgiye sahip, teknolojiyi iyi kullanabilen, kaliteli ve bilinçli hizmet sunabilen nitelikli elemanlara ihtiyacın büyük olduğunu dikkat çeken Keskin, “Bu ihtiyacın farkında olan Artuklu Üniversitesi Mardin ilimizde açılan Sağlık Meslek Yüksek Okulu ile sağlık sektöründe anesteziyoloji, yoğun bakım, radyoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile acil tıp ve ilk yardım alanlarında nitelikli sağlık teknisyeni yetiştirmek üzere ön lisans programı ile eğitim ve öğretim verecektir.”dedi.

Yeni açılan bölümlere öğrenci almak için Rektörlük nezdinde YÖK’e girişimlerin devam ettiğini dikkat çeken Keskin açılan bölümlerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Okulumuz bünyesinde açılan tıbbi laboratuar bölümünün amacı, hastane, laboratuar ve kliniklerde kullanılan cihazların çalıştırılması, sağlık kuruluşlarında değişik tahlillerin yapılması ile ilgili teknik sağlık personelinin yetiştirilmesi konularında teorik ve pratik eğitimi vermek. Tıbbi laboratuar mezunları " Tıp Laboratuarı Teknikeri" unvanını alırlar. Bunlar çalıştıkları laboratuar ve bilim dallarında uzman yönetiminde, tekniklere uygun test ve analizler yaparlar. Bu alanda eğitim görenler sağlık ocakları, devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel klinikler ve laboratuarlarda çalışacakları gibi Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı teşkilatlarında çalışabilirler. Ülkemizde bu alanda yetişmiş elemana ihtiyaç çoktur.Anestezi programının amacı, ameliyatlarda anestezi işlerinde hekime yardımcı olacak sağlık elemanı yetiştirmek. Anestezi programda anatomi, fizyoloji, farmakoloji, özel tedavi yöntemleri ve nesteziyoloji gibi meslek dersleri okutulur. Derslerde uygulamalara önemli ölçüde yer verilir. Anestezi programını bitiren bir kimseye "Anestezi Teknikeri" unvanı verilir. Anestezi teknikeri her türlü ameliyatlarda hastanın uyutulması için gerekli tıbbi yöntemleri, hekimin yönergeleri doğrultusunda uygular. Anestezi teknikeri devlete, üniversitelere veya özel kişilere ait hastanelerde çalışır. Bu alanda yetişmiş elemanına ülkemizde büyük ihtiyaç vardır. Diş protez programının amacı ise diş hekimine yardımcı olabilecek ve laboratuarlarda çalışabilecek nitelikte ara teknik eleman yetiştirmek. Program süresince öğrencilere, matematik, teknik bilimler, teknik resim, maddeler ve araç bilgisi, sabit protezler, hareketli protezler, bölümlü protezler, tam protezler, ortodonti apereyler, çene-yüz protezi ve işletme ekonomisi gibi dersler okutulur ve uygulamalar yaptırılır.Diş Protez programı mezunları "Diş Protez Teknikeri" unvanı alırlar. Diş protez teknikeri, diş ve çene-yüz protez ve cihazları ile ortodonti cihazlarının laboratuar uygulamalarını yürütür. Diş protez teknikerleri, kamu ve özel kuruluşlarda is bulma olanağına sahiptirler.”
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum