6 Mart 2009

Seçim mi geçim mi?

http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/ekrembuyuk.jpg
Tarihi kentimizin kaderi mi nedir bilinmez ama yerel seçimler öncesinde ve adaylarda gerekli olan sıcaklığı ve ortamı göremediğimi söylemek isterim. 29 Mart yerel seçime artık sayısı günler kaldı. Siyasi partilerin gösterdiği belediye başkan adayları da rahat değil. Biz buna belki ekonomik krizin sebep olacağını umduk ve bazı adaylara da bunu sorduk. Bazısı hükümetin ortaya koyduğu tutarsız politikalarına bağladı. Bazıları ise, adres gösterip esnaf kesimini işaret ederek, “Bakın adeta yaprak dahi kımıldamıyor. Seçim havası nasıl olsun ki” demekten kendini alamadı.

Başbakan’ın Mardin’e gelişine bir gün kala dahi parti filelmaları asılmamıştı. Hal böyle iken varın siz seçim atmosferinden bahsedin? Nasıl bahsedecekseniz ki? Hangi vatandaşa dokunsanız bin ah işitirsiniz.

Halkı olarak vatandaş da tepkisini hemen basın mensuplarına gördüğü yerde göstererek, “Efendim biz geçim derdindeyiz. Bunları yazın. Kendim emekliyim 600 TL alıyorum. Evim kira, elektrik fiyatları almış başını gidiyor. Aylık fatura ortalaması 45–50 Türk Lirası, içme suyu ise en az 25–30 Türk Lirasıdır. Aylık telefon faturası ve internet 50 TL’den aşağı değil, Bakkalla ve manava her ay ortalama 200–250 Türk Lirası masraflarımızın bedeli olarak ödüyoruz. 5 çocuğum var. 3’ünü okutuyorum. Okul masraflarını bırakın karşılamayı, çocuklarımla konuşurken utancımdan yüzümü öteki tarafa çevirip çıkıyorum ve kulaklarımı tıkıyorum. Ve de oturan 2’işsiz çocuğum ise haylaz haylaz oturuyor ve gelecekten adeta umutlarını kesmiş durumdadır. Ekmek 650 kuruş, minibüs 1 Türk Lirası, sebze ve meyveyi bırakın almayı yanından dahi geçemiyoruz. Hangi eve gitseniz, bu ekonomik sorunlar ve geçim sıkıntısı konuşuluyor. Siz kalkmış seçimden bahsediyorsunuz. Yağın kilosu kaç lira biliyor musunuz? Soğan ekmek devrine girdik. Bunları yazın. Mardin’e kimi seçtik ise hep sorun oldu. Aday da kalmadı. Her kez seçmeni çantada keklik görüyor. Kekliğin ötüşüne ise kulak tıkıyorlar? Ha şunu da söylemeden geçemeyeceğim, bu seçim Mardin’de çok zor ve çetin geçecek” diyenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu şahit oluyoruz.

Peki, gerçekten de Mardin’de seçim havası var mı? Biz göremedik diyenlerin sayısı oldukça fazla olduğuna da tanık olduk. Adaylar üzerinde ise, konuşalım dedik çoğu ise henüz erken. Seçimlere bir hafta kala çoğu partili adayların güçlerinin halk tarafından dahi iyi tespit edileceğine inanıyor. Geçtiğimiz 5 yıl öncesi yerel seçimlerde bizim şahit olduğumuz seçim atmosferinde farklılıklar 55 gün öncesinden başlamıştı. Siyasi partilerin adaylarının kiraladığı minibüs ve otobüsler cadde ve sokaklarda seçim sloganları, anonsları ve şarkıları ile adeta Mardin’i saylıyorlardı. Şimdi ki seçimlerde bırakın Mardin’i sallamayı, kime dokunsanız sanki üzerinize düşecek gibi? Eh hal böyle olunca da, seçim değil geçim derdi daha çok ön plana çıkmış durumda. Halkın refah ve huzuru için hizmet edecek adaylara şimdiden başarılar dilerim.

Demem o dur ki Mardin’de oturan ve ben Mardinliyim diyen bireylerin sağduyusunun hakim olması ile tercihlerini doğru yönde kullanarak, kazanan fertler ve makamlar değil, tüm Mardin halkı olsun. Kalın sağlıcakla…
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum