15 Mart 2009

...Ve Kızıltepe "Güneşi Gördü'

Kızıltepeli genç girişimci gurubunun güç birliği ederek ortaklaşa kurduğu Kızıltepe “Cine Onur Sinemaları” Kompleksi hizmete girdi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifecine.jpg
Sade bir törenle Mahsun Kırmızıgül’ün merakla beklenen yeni filmi “Güneşi Gördüm”le motor diyen Onur Sinemaları’nın hizmete girmesiyle ilçedeki sosyal anlamda sıkıntısı önemli ölçüde hissedilen eksiklik de giderilmiş oldu.
Kızıltepeli sinema severler Onur Sinemalarının hizmete girdiği ilk günde; Türkiye’deki tüm sinemalarla aynı anda vizyona giren Mahsum Kırmızıgül’ün “Güneşi Gördüm” filmini izleyebilmek için sinema kompleksi önünde uzun kuruklar oluşturdu. İlçe Kaymakamı Osman Tunç’un da izleyicileri arasında bulunduğu iddialı bir filmle hizmete giren ve 3 ayrı salonda aynı anda sinema severleri konuk etmeye başlayan Onur Sinema salonlarında çok amaçlı kullanılabilecek bir salon ile içinde dev ekranın da bulunduğu modern bir cafe ve dinlenme salonu da yer alıyor.
İlçedeki sosyal gelişime katkıda bulunmak için bir araya gelerek, Kızıltepe “Cine Onur Sinema Salonları” komplesi’ni kuran genç girişimci grubu; Yahya Kasap, Burhan Kasap, Faysal Sun ile projenin direktörlüğü ve ortaklığını da yapan İnşaat Mühendisi Ümran Kasap, kompleks’in hizmete girdiği ilk günde; ilçe’ye böylesine modern ve bir tesis kazandırmanın haklı gurur ve mutluluğu yüzlerine yansıması dikkat çekti.
Kızıltepe Çarşı Merkezi’nde hizmete giren Onur Sinemaları’nın ilçenin sosyal ve çağdaş yaşam kalitesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Genç İş adamı Yahya Kasap, “Bugün çok gururluyuz. Türkiye’nin bir çok kentinden daha büyük olan Kızıltepe ilçemizde eksikliği önemli ölçüde hissedilen bir merkezi hizmete koyduk. Bu duygunun manevi hazzını kelimelere dökmekte çok zorlanacağım. Ancak şukadarını söyleyebilirim ki; daha önceleri İstanbul, İzmir gibi metropol kentlerde yaşayan vatandaşlarımız, vizyona giren herhangi bir filmi izleyip, özetini burada yaşayan yakınlarına anlatmalarına gerek kalmadı. Amacımız sadece Kızıltepelere hizmettir. Para kazanmak ise inanın ki hiç ama hiç önemli değil. Düşünsenize; İstanbul’la aynı anda vizyona giren bir filmi izleyebiliyoruz. İnanın ki bu heyecanı yaşamanın maddi anlamda hiçbir karşılığı yoktur” Şeklinde konuştu.
http://www.memlekethaber.com/foto295_185//2009/3/141431sinemm.JPG
Projenin direktörlüğünü yapan genç girişimciler Burhan ve Ümran Kasap kardeşler ise: “Kızıltepemizi 30 yıl aradan sonra 3 sinema salonuna birden kavuşturduk. İlçemizde yaşayan insanlarımızın yanı sıra; çevre il ve ilçelerden da vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte gelip, rahat ve güzel bir ortamda film izleyebilecekleri huzurlu bir ortam oluşturduk. Bütün sanatsever hemşerilerimizin bu hizmete sahip çıkmalarını istiyor ve özellikle de bekliyoruz” şeklindeki sözleriyle duygularını dile getirdiler.
Haftanın her günü ve gün boyu 5 ayrı seans halinde vizyona giren iddialı yapıtları sinema severlere izletmeyi hedefleyen “Cine Onur Sinemaları” ilk seansı sabah saat 11'de son seansı ise akşam 21.25' te olacak ve 2 saatte bir film gösterimi devam edecek. Bilet fiyatları ise tam 6 TL ye Öğrenci ve Öğretmenler için 5 TL olacağı öğrenildi.
Kadir ÜRÜNDÜ
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum