21 Mart 2009

Yard. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL 21 Mart Nevruz Bayramı’na ilişkin kutlama mesajı yayınladı.

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1301_maxi.jpg
Kutlama mesajında "21 Mart Nevruz Bayramı’nın huzur, barış ve sevgi ortamının daha da gelişmesine katkı sağlaması dileğiyle bütün Mardinli hemşerilerimin bayramını kutlarım" diyen Yüksel; mesajında herkesin Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Yüksel’in mesajı şu şekilde:

Ulusları meydana getiren en temel unsurlardan birisi kültür dediğimiz maddi ve manevi değerlerdir.

Kültür, ulusal özelliklerden başlayarak evrenselliğe ulaşma, onunla bütünleşme, onu oluşturan öğelerden biri olma niteliğiyle insanlığın ortak oluşturduğu sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşlik gibi değerlerin üretilmesinde önemli bir etkendir.

Kültür unsurları arasında en az değişen ve değişmenin en uzun süreli olanı örf ve adetlerdir. İşte bu örf ve adetlerimizden birisi de Türk kültüründe önemli bir yeri olan mevsimlik bayramlarımızdan "NEVRUZ" dur. Nevruz; baharın gelişi demektir. Baharı müjdeleyen Nevruz Bayramı gelenek ve göreneklerimiz arasında, en sıcak ve canlı şekilde kutlanan bayramlar arasında yer almaktadır.

Nevruz`un yüzyıllar boyunca bizim kültürümüzde bir bayram olarak kutlandığını söyleyen Yüksel; mesajını şu sözlerle noktaladı:

Doğanın doğum günü, aynı zamanda insanın var oluş günüdür, dirilişidir. Barışa, sevgiye, birliğe, beraberliğe, insan hakkına inanan herkesin nevruzunu tebrik ederim.

Nevruz`un dostluğun, sevginin ve kardeşliğin harcı olmasını diler, başta tüm hemşerilerim olmak üzere tüm vatandaşların Nevruz bayramını kutlar, Nevruz kültürünün bütün dünyada toplumların birbirine yaklaşmasının, hoşgörünün, sevginin ve barışın vesilesi olmasını temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunarım.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum