27 Nisan 2009

ABD'de sağlık alanında olağanüstü hal ilan edildi

http://medya.zaman.com.tr/2009/04/26/grip.jpg

Meksika'da domuz gribi virüsüne bağlı ölümlerin ardından ABD'de de domuz gribi vakaları bulunduğunun doğrulanmasının ardından sağlık alanında olağanüstü hal ilan edildi.

İç Güvenlik Bakanlığı, sağlık alanında olağanüstü hal ilan edildiğini ve virüsün görüldüğü ülkelerden gelen kişilerin Amerikan sınırlarında taramadan geçirileceğini duyurdu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın da durumu yakından takip ettiği belirtildi.

Obama'nın İç Güvenlik Danışmanı John Brennan, düzenlediği basın toplantısında, Obama'nın ''etkin, enerjik ve koordineli bir yanıt'' emri verdiğini açıkladı.

ABD'DE VAKA SAYISI 20 OLDU

ABD'de domuz gribi vaka sayısının 20'ye çıktığı açıklandı. Federal sağlık yetkilileri, şu ana kadar beş eyalette toplam 20 kişide domuz gribi tespit edildiğini, sayının artmasından ve hastalığın seyrinin ağırlaşmasından endişe edildiğini kaydetti. Yetkililer, domuz gribinin, New York, Ohio, Kansas, Texas ve California'da görüldüğü belirtildi. Beyaz Saray'daki basın toplantısında konuşan Amerikan Hastalık Kontrolü ve Önleme Merkezi Direktörü Richard Besser, sağlık yetkililerinin başka vakalar olup olmadığını araştırdığını ve ABD ile Meksika'da görülen hastalık hakkında bilgi topladığını açıkladı. Besser, ''Herşey hızla gelişiyor, uzmanlar virüsün daha da yayılacağını öngörüyor. Ancak salgının etkilerini en aza indirgemek için elimizden geleni yapıyoruz'' dedi.

8 ÖĞRENCİDE DOMUZ GRİBİ SAPTANDI

ABD'nin New York kentinde bir grup lise öğrencisinde domuz gribi olduğu tespit edildi.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg yaptığı açıklamada, Amerikan Hastalık Kontrolü ve Önleme Merkezi'nin, kentin Queens bölgesindeki St. Francis Koleji öğrencilerinden 8'inde domuz gribi saptandığının doğruladığını bildirdi.

Hastalığın hafif seyrettiğini ve öğrencilerin iyileşmekte olduğunu söyleyen Bloomberg,okulun iki günlüğüne kapatıldığını açıkladı. Bloomberg, öğrencilere ''Hastalanırsanız evde kalın, dışarıya çıkmayın, panik edilecek bir durum yok'' mesajını verdi.

Okulda 100 kadar öğrencinin grip benzeri şikayetlerde bulunduğu, bazı öğrencilerin iki hafta önce bahar tatili için Meksika'nın Cancun kentine gittiği öğrenildi.

Domuz gribi belirtilerinin görülmesinin ardından okulun 75 öğrencisine tahlil yapılmıştı.

Öte yandan, kentin Bronx bölgesindeki bir yuvada da bir öğrenciye tahlil yapıldığı ancak sonucun negatif çıktığı öğrenildi.

MEKSİKA'DA 5 ŞÜPHELİ ÖLÜM

Bu arada, Meksika'nın başkenti Meksiko'nun Belediye Başkanı Marcelo Ebrard, 5 yeni şüpheli ölüm olduğunu açıkladı.

Ebrard, domuz gribiyle ilgili son bilgileri açıkladığı basın toplantısında, ''73 kişi hastanede tedavi görüyor, 59 kişi taburcu edildi, 5 kişi öldü'' dedi.

Meksika Sağlık Bakanlığından bir kaynak da domuz gribinden ölü sayısının 20 olduğunu, şüpheli ölü sayısının ise 61 olduğunu ifade etti.

DOMUZ GRİBİ KANADA'YA SIÇRADI

Meksika'da ölümlere neden olan ve ABD'de 20 kişide görüldüğü teyit edilen domuz gribi Kanada'ya sıçradı. Kanada'nın doğusundaki Nova Scotia kenti halk sağlığı biriminden yapılan açıklamada, bölgedeki 4 kişide domuz gribi vakası saptandığı kaydedildi.

www.zaman.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum