28 Nisan 2009

AK Partililer 9 Mayıs'da İl Başkanlığı için sandık başına gidecek

AK Parti İl Başkanlığı kongresi 9 Mayıs 2009 Cumartesi günü düzenlenecek.
http://www.turktime.com/pictures/121653AKP.jpg
AK Parti İl Başkanlığı kongresi 9 Mayıs 2009 Cumartesi günü düzenlenecek.

Kongre hakkında görüşüne başvurduğumuz AK Parti Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise şu açıklamalarda bulundu:

“Genel merkezimizden il kongremizin tarihi belirlenmiş olup 9 Mayıs 2009 Cumartesi yapılacağı kesinleşmekle birlikte her hangi bir aksaklığın yaşanması halinde ise ileriki bir tarihe ertelenebilir. Ancak şu an için genel merkezimiz tarafından açıklanan tarih 9 Mayıs ve böylelikle de il kongresi süreci başlamış oldu. İl kongresinde 578’i ilçelerden olmak üzere toplam 622 delege oy kullanarak il başkanını seçecek. Delegelerimizin teveccühü de sandığı yansıyacaktır. Seçim sonunda çıkacak olan sonuç bizim için önemli olacak. Şu anda başkan adayları konusunda net bir şey yok. Fakat kamuoyunda isimler dolaşıyor. Biz bu süreç içerisinde teşkilatlarımızla görüşmelerimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Tabii bizler demokrasilerin şöleni olarak gördüğümüz kongremizde de tek aday üzerinde karar kılıp, güçlü bir liste ile seçime gidilmesi ise tercihimizdir.”

Kulislerde İl Başkanlığı adaylığı için mevcut başkan Lokman Sinanoğlu’nun yanında eski belediye başkanı Metin Pamukçu, Ferah Kaya, Hıdır Sümer, Süleyman Çelik, Hasan Abakay, Galip Öztürk, Faruk Acabey ve Salih Yeşilmen’in de isimleri geçiyor.

Bu arada yerel seçimlerin hemen ardından gündeme getirilen il kongresi sürecinin erken tarihe alınması il genelindeki AK Parti oylarının düşmesine bağlanırken, seçimler öncesi kulislerde ise hareketlenmeye başladı.

Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum