11 Nisan 2009

Cüneyt Yüksel'den Mardinlife Yazarına Cevap

http://www.ankarasondakika.com/resim/C%C3%9CNEYT%20Y%C3%9CKSEL%203%20340.jpg
AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel tarafından www.mardinlife.com de yayınlanan "Seçimin Sonucunu Değerlendirme” yazı dizisine yönelik olarak haber merkezlerine Avukatı Aydın Çelik aracılığı ile gönderdiği açıklama metni...

www.mardinlife.com da 03.04.2009 ve 06.04.2009 tarihlerinde yayınlanan yazılarda bulunan müvekkilim Cüneyt Yüksel adına yapılmış eleştiri sınırını aşan ithamlar ve asılsız haberler, ilgili kanunları açıkça ihlal ederek kamuoyunun yanıltılmasına sebebiyet vermektedir.

(….)

Müvekkilimin seçim mitingi süresince yuhalandığını bu sebeple de kendinizce seçim başarısızlığı olarak değerlendirilen durumun adeta müvekkilime yıkılması gerektiğini satır aralarında belirtmişsiniz. Öncelikle bütün demokratik seçimlerde faklı grupların olması ve her grubun kendi partisini destekleyerek diğer partiyi protesto etmesi olağan ve demokrasinin gereği bir durumdur. Herkesin müvekkilimi ve partisini desteklemesi beklenemez. Böyle bir düşünce tarzı ve beklentisi ancak hoşgörüsüz ve farklı görüşlere tahammülü olmayan kişilerde oluşur. Anlaşılan o ki siz, böyle bir düşünce tarzına ve beklentisine sahip olduğunuz için seçim esnasında oluşan farklılıkları bir olumsuzluk olarak görmüş ve müvekkilime mal etmeye çalışmışsınız.

Kaldı ki bu konuyla ilgili iddialarınız da gerçeklikten yoksundur. Miting videoları dikkatlice izlendiğinde görülecektir ki platforma davet edilenler arasında en fazla alkışı ve tezahüratı müvekkilim almıştır. Bu girişim aynı zamanda miting alanındaki 10 binlerce Mardinliye de iftira atmak demektir.

Yazınızda seçim bölgelerinde müvekkilimin ayrımcılık yaptığını belirtmişsiniz. İlçeler arasında ayrım yapılması söz konusu dahi değildir. Örneğin Kızıltepe ilçesi seçim bürosuna müvekkilim en az 3 defa uğramıştır. İlk olarak Başbakanımızın Mardin’e geldiği gün açılışını bizzat yapmıştır. Diğer yandan Sayın Mehmet Şimşek ve Sayın Mehdi Eker ile ziyaret etmiş, seçim çalışmalarında bulunmuştur.

Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek Bey’in gelişi ile ilgili iddialarınız da yalan haberden başka bir şey değildir. Kendisini bizzat müvekkilim Mardin’e davet etmiştir ve karşılamanın Kızıltepe’nin girişinde olması ilk olarak Kızıltepe seçim bürosuna geçilmesi şeklindeki program Bakan Bey’in danışmanlarına iletilmiştir. Fakat daha sonra Kızıltepe belediye başkan adayı Cemil Aydoğan il başkanı Lokman Sinanoğlu’nu arayarak Kızıltepe seçim bürosunun boş olduğunu, yeteri kadar partilinin olmadığını ileri sürmüştür. Dolayısıyla karşılama programı il başkanınca havaalanının önü olarak belirlenmiştir. Buna rağmen, Kızıltepe belediye başkan adayı Cemil Aydoğan ve yakınlarınca yolda önü kesilen Sayın Bakan Kızıltepe seçim bürosuna götürülmüştür. Bu durumdan il başkanı, müvekkilim Sayın Cüneyt Yüksel ve Sayın Gönül Bekin Şahkulubey’in daha sonra haberi olmuştur.

(….)

Müvekkilim Mardin spor için elinden geleni yapmaktadır. 27 Mart gecesi Yay Grand Otelde düzenlenen Mardinspor gecesi bizzat Sayın Cüneyt Yüksel’in girişimleri sonucu gerçekleştirilmiştir. Kulübün acil bulması gereken para bu gecede temin edilmiştir. Sayın Yüksel, bu gecede açık artırmaya çıkarılan formayı 5.000 TL almış ve forma ücretini kulüp hesabına göndermiştir. Bu konu herkes tarafından bilinmektedir ve tarafımızca rahatlıkla ispat edilebilir niteliktedir. Bu gerçeklere rağmen aksine beyanlarınız Mardinspor taraftarlarını Sayın Cüneyt Yüksel’e karşı kışkırtma çabasından başka bir şey değildir.

Müvekkilimin verdiği sözleri tutmadığı yönündeki iddialarınız temelsiz olmakla birlikte kendisinin şeref ve haysiyetine yapılmış bir saldırıdır. Aksine, müvekkilim hem profesyonel hem de özel yaşamında sözüne güvenirliliği ile tanınan oldukça dürüst ve kendini karalama çabaları karşısında her zaman alnı açık dimdik durmuş bir şahsiyettir. Kendisi milletvekili seçildiği Temmuz 2007 tarihinden beri “yasalar dahilinde resmi prosedürlere uygun şekilde” yapabileceği her türlü yardımı hiçbir ayrıcalık yapmadan vatandaşlardan esirgememiştir.

(…)

Bu yazılardan da anlaşılmaktadır ki söz konusu kişi yalan ve yanlışlarla dolu yazılarıyla şov yapma niyetindedir. Ayrıca söz konusu yazılarından birinde internet sitelerinin çökme sebebini açıklamaya çalışırken kullandığı iftira içerikli trajikomik durumu takdirlerinize bırakıyoruz."

Av. Dr. Aydın Çelik
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum