11 Nisan 2009

Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel'le Harvard sohbeti

http://yenisafak.com.tr/resim/site/yuk256db638256bbdf3by.jpg
ABD Başkanı Obama, TBMM'deki konuşmasının ardından Genel Kurul'dan ayrılırken milletvekillerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel'i göstererek, "Sizin gibi Harvard Hukuk mezunu" dedi. Cüneyt Yüksel'in "ABD'de bir dergide Harvard mezunu iki kişi seçim kampanyası yapıyor. Biri Obama, biri Türkiye'de Cüneyt Yüksel. O Cüneyt Yüksel benim" demesi üzerine Obama, "Çok memnun oldum" dedi. Cüneyt Yüksel Hukuk Fakültesi'nden ders aldığı bir öğretim üyesinin ismini söyleyince Obama'da "O çok iyi bir öğretim üyesidir" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Genel Kurulu'ndaki locasına Obama'dan yaklaşık 2 dakika önce geldi.

22 Temmuz seçimlerinde DTP'nin Meclis'e girmesi üzerine TBMM'deki davetlere gitmeyen komutanlar dün bu tavrı Obama için değiştirdi. Meclis'teki tören, resepsiyon ve özel oturumların hiçbirine katılmayan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları, Obama'nın konuşmasını kendilerine ayrılan özel locadan izledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın TBMM Genel Kurulu'ndaki tarihi konuşması 25 dakika 35 saniye sürdü.

Obama konuşmasında Türkçe 'evet' kelimesi de kullandı.

Obama'nın konuşmasını, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve bazı üst düzey bürokratlar locada dinledi.

Konuşmasını tamamladıktan sonra stenograflara yönelerek hepsiyle tek tek el sıkışan Obama, Başkanlık Divanı üyelerini de selamladı.

ABD Başkanı Obama, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaretinde kendisine ikram edilen çifte kavrulmuş lokumdan yerken, çok beğendiğini ifade etti.

Ziyaret sırasında tek şekerli çay içen Obama'ya Başkan Toptan, üzerinde Osmanlı motiflerinin yer aldığı Turkuaz renkli porselen tabak hediye etti.

www.yenisafak.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum