22 Nisan 2009

ENFEKSİYON HASTALIKLARI UZMANINDAN BAYANLARA SEMİNER

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1433_maxi.jpg
Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği özel davetlisi olarak İstanbul’dan gelen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Figen Barlas Es, Midyatlı Bayanlara sağlık ile ilgili seminer verdi.

Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyetlerini sürdüren tek kadın derneği Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği (NİSADER) özel davetlisi olarak gelen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmnı Dr. Figen Barlas Es,dernek merkezinde Midyatlı bayanlar tarafındn ilgi ile karşılandı.

Sağlık ile ilgili Midyatlı bayanlara hitap edene Dr. Barlas , günde 5 kez abdest almanın Koruyucu hekimlik açısından büyük fayda sağladığını belirtti. Abdest alırken ağız ve burnun yıkandığını hatırlatan Figen Barlas Es, “ Vüzudun dışa açık kapıları olan ağız, burun ve dişler. Buralarda yerleşen bakteriler abdest sayesinde düzenli şekilde temizlenir” dedi.

Mikropların insana daha çok el ve yüzlerden geçtiğini hatırlatarak, “ enfeksiyonlardan korunmanun en geçerli yolunun elleri sık sık yıkamaktan geçer, Bu na göre günde 5 kez abdest alan bir insan enfeksiyonlardan önemli ölçüde korunabilir.” Şeklinde konuşmasını sürdürdü. Abdestte koların sıvazlanarak yıkandığına dikkat çeken Es, “ tıbbi araştırmalara göre vücudun suile sıvazlamak damarlara genişleme ve daralma egzersizi yaptırıyor. Bu da çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri oaln damar sertliği açısından iyi bir korunma yöntemi. Aynı şekilde vücudun damarlarca en zengin bölgesi olan başın da sıvazlanması, bş ağrılrının azalmasını sağlayabilir.” Değerlendirmesinde bulundu. Barlas Es ayrıca, kulakların ve ayak tabanlarının vücudun özel akupunktur alanını oluşturduğunu, bu organların sıvazlanmasının masaj etkisi yaptığını işaret etti. Yaklaşık 2` saat süren konferansın ardından NisaDer üyeleri tarafından Midyat’ın tarihi ve turistik mekanları dolaştırıldı.

Nisader Başkanı Avukat Muzafer Yavuz, yapılan davetti kırmayıp geldiği için Es’e minnetar olduğunu ifade etti. Yavuz, benzer sosyal etkinlikleri zamanla yapılacağını sözlerine ekledi.

NisaDer Üyeleri daha sonra, Batman’ın Hasankeyf ilçesindeki tarihi ve tursitik yerlerini gezdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum