22 Nisan 2009

Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması Büyük İlgi Gördü

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin'de düzenlenen hafızlık ve ezan okuma yarışması büyük ilgi gördü.
http://resimler.haberler.com/haber/747/mardin-de-duzenlenen-hafizlik-ve-ezan-okuma_o.jpg
Mardin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organize ettiği yarışma Yay Grant Oteli'nde yapıldı. Yarışmaya Batman, Diyarbakır, Van, Şanlıurfa, Bitlis, Hakkari, Siirt ve Şırnak olmak üzere 9 il katıldı. Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya'nın jüri başkanı olduğu yarışmaya yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Hafızlık dalındaki elemelerde oldukça zorlanan Jüri Başkanı Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya ile öteki üyeler, Şanlıurfa'dan Ahmet Kılıç'ı birinci, Bitlis Tatvan'dan Sefa Şiringül'ü ikinci, Diyarbakır'dan ise Hidayet Bulut'u üçüncü ilan etti.

Güzel ezan okuma yarışmasında ise Van'dan Muhammed Sizean birinci, Hakkâri Yüksekova'dan Ümit Bartın ikinci, Siirt'ten Mehmet Murat Alp da üçüncü olurken, Mardin'den ABDullah Enes de 4. sırada yer aldı.

Daha sonra Mardin İmam Hatip Lisesi İlahi Grubu ilahilerini seslendirdi.

Yarışmaya katılan misafir şehirlerin yarışmacıları, Mardin'in tarihi ve turistik yerlerini de gezdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum