8 Nisan 2009

VALİ HASAN DURUER MARDİN İÇİN ŞANSTIR

http://www.habermardin.com/haber_images/celik.bmp
Vali Hasan Duruer, turizmcilerle Erdoba konaklarında bir toplantı yaptı. Toplantıda Mardin Turizmi için ne yapılabilir, daha fazla turist gelişi nasıl sağlanabilir konuları masaya yatırıldı.

Atıl durumda olan tarihi mekânların turizme kazandırılması için devlet imkânlarının seferber edileceğini söyledi Vali Duruer, Turizm alanında yatırım yapmak isteyenlere destek verileceğinin altını çizdi.


İşletme sahiplerinin, profesyonel anlamda turizme yaklaşmaları gerektiğini vurguladı. Turizmin temizlikle, turistin iyi hizmetle kazanılacağını paylaştı turizmcilerle.


Mardin tarihi ve kültürel değerleriyle turizmden yeteri kadar yararlanamadığını biliyoruz. Bunun temel nedenlerini de çıplak gözle görebiliyoruz.


Konaklama tesislerinde yeteri kadar yatağımız yok. Mardin’e gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlamada sıkıntılarımız var. Hizmet sektöründe ciddi eksikliklerimiz var. Kalifiye eleman açığımız var. Durum böyle olunca turistler kentimizi gezi güzergâhı olarak kullanıyor.


Vali Duruer tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için kollarını sıvadı. Esnafımız, vatandaşımız ve turizmcimiz için Vali Duruer bir şanstır. Bu şansı çok iyi değerlendirmek gerekir.


Mardin’de turizm sezonu açıldı açılacak. Esnafımız hazırlıksız. Turizmcimiz beklentide. İlk Baharda iki ay, Son Baharda iki ay konaklama tesisleri dolu olacak. Geri kalan sekiz ay beklemede duracağız. Oysa Mardin’de turizmi yılın oniki ayına yaymak mümkündür.


Bunun için ne yapılabilir? Mağara turizme hayata geçirilebilir, alternatif aktiviteler devreye sokulabilir. Dünyada bunun örnekleri oldukça fazla. Venedik, Cordoba, Prag ve uzak doğu ülkelerinde birçok kent örnek alınabilir.


Mardin tarihi dokusu ile dünyanın sayılı kentleri arasında yer alıyor. Kültürel değerleriyle eşi bulunmaz bir kent. Çok dilliliği ve dinliliği ile eşi bulunmaz bir harmoni. AB’nin 21. yüzyılda kriter olarak ortaya koyduğu yaşamsal paylaşım ve dayanışma Mardin’de binlerce yıldan beri yaşam felsefesi olarak yerini korumayı sürdürüyor.


Mardin bir marka şehirdir. Mardin dünya kentidir. Mardin sosyal ve kültürel yaşam modelidir.


Mezopotamya’nın gizemli kenti bir kıvılcımla her an hareketlenemeye hazırdır. Çünkü bir turizm kentinde olması gereken ne varsa Mardin’de var.


Tek eksiğimiz turizmi hala öğrenememiş olmamızdır. Mardinliler turizmi öğrenmek zorundadır. Çünkü kentin geleceği turizme dayalıdır. Mardinli kentini temiz tutmak zorundadır. Çünkü geçmişten aldığı miras bunu gerektiriyor. Mardinli kentin tarihi dokusunu korumak ve gelecek nesillere teslim etmek zorundadır. Çünkü atalarından buram buram tarih kokan, Mezopotamya medeniyetlerini bağrında barındıran bir kentin sahibidir.


Mardin, Sayın Hasan Duruer gibi bir Valiye sahip olma şansını yakalayınca, tüm olumsuzluklar kısa sürede ortadan kaldırılabilir.


Biraz gayret, biraz fedakarlık…


Vali Hasan Duruer Mardin için bir şanstır. Mardin’de yaşayan herkesin bunu iyi değerlendirmesi bir sorumluluk ve bir görevdir.


Mehmet ÇELİK

mimce47@hotmail.com

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum