20 Nisan 2009

Hiç bir ülke, fazla dil kullanmaktan bölünmedi

Dil Bilimcisi Ahmed Tigris, dünyada bütün ülkelerde birden fazla dilin mevcut olduğunu, ancak hiç birinin bu yüzden bölünmediğini söyledi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifetigris.jpg
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Eğitim-Sen şubesi tarafından 'Dil' konulu panel düzenlendi.

İsveç'te yaşayan Dil Bilimcisi Amed Tigris'in konuşmacı olarak katıldığı panele Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

Amed Tigris, federasyon olsun, federe olsun, united olsun, eyalet sistemi olsun bütün ülkelerde birden fazla dillerin mevcut olduğunu belirterek, bütün ülkelerde halkların kendi dilinde eğitim gördüğünü söyledi.

Bu yüzden bölünen bir ülke henüz olmadığını aktaran Tigris, harita üzerinde ülkeleri ve o ülkede konuşulan dil sayısını göstererek, ülkelerin çoğunda birden fazla dil mevcut olup herkesin kendi dilinde eğitim alma hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Anlaşabilmek için resmi dil kullanıldığını dile getiren Tigris, sadece İsveç'te 160 farklı dilde eğitim verildiğini açıkladı.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum