20 Nisan 2009

Mardinli Öğrenciler Çanakkale’ye Hayran Kaldı

Merkez Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan “Milli, Manevi Değerlerin Güçlendirilmesi Tarihi ve Kültürel Yerlerin Görülmesi” projesi kapsamında Proje Koordinatörü Rıfat Saidoğlu başkanlığında Çanakkale’ye giden öğrenciler Çanakkale’ye hayran kaldılar.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifecnk1.jpg
13 Nisan Pazartesi günü Mardin’den uğurlanan Mardin kafilesi Şanlıurfa, Gaziantep, Aksaray, Ankara, Bolu ve Tekirdağ’ın ardından gittikleri Çanakkale’de adeta büyülendiler. İki gün boyunca bütün dünyaya karşı verilen ürk tarihinin ak sayfası olarak anılan Çanakkale mücadelesinin verildiği mekânları ve toprakları gezen öğrenciler rehberlerin anlattıklarını dinlerken duygulu anlar yaşadılar.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/2FB_%C3%87anakkale%5B1%5D...JPG
Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Yeniden Yaşadı…

Jolly turun deneyimli rehberlerinden Emre Özkan ve arkadaşları eşliğinde gerçekleştirilen Çanakkale gezisinde savaş tabyaları, şehitlikler, Çanakkale mücadelesinin sembolü olan Şehitlik Abidesi, birkaç metre uzaklıkta bulunan Türk ve düşman siperleri, Çanakkale savaşında kullanılan silahlar, Conkbayırı bölgesi, şiddetli çatışmaların yaşandığı Anafartalar bölgesi, Atatürk’ün kalbinin üzerindeki saate isabet edip saatinin parçalandığı bölge, sahil çatışmalarının yaşandığı yerler gezildi.

Metrekare başına dakikada binlerce kurşunun düştüğünü ve kurşunları havada birbiriyle çarpışacak derecede şiddetli çatışmaların yaşandığı topraklarda olduklarını öğrenen öğrenciler adeta o yıların Çanakkale ruhunu yeniden yaşadılar.

İlk Defa Çanakkale’ye gidebilen Öğrenciler hem sevindiler hem üzüldüler…

İlk defa bu proje sayesinde Çanakkale’ye gitme fırsatı yakalayan Mardin TOKİ İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi İbrahim Kaçmaz duygularını şu sözlerle açıkladı: “Şimdiye kadar kitaplarda okuduğumuz ve öğretmenlerimizden dinleyip resimlerden görebildiğimiz Çanakkale’yi ve savaşın olduğu alanları böyle canlı olarak görmekten çok mutluyuz. Bir yandan da o yıllar şehit olan yüz binlerce insan için de çok üzgünüz. Ama biliyoruz ki onlar bu vatan için savaşı şehit oldular.”

Aynı şekilde ilk defa Çanakkale’ye bu proje sayesinde gidebilme imkânı bulduğunu söyleyen Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Kevser Kıdır, şöyle konuştu. “Hayal aleminde gibiyim. Mükemmel bir gezi geçirdik. Birçok şehri gezdik ve Bakanlarla, Milletvekilleriyle görüştük. Şimdi Çanakkale’deyiz. Bir yandan çok eğleniyorum bir yandan da burada yaşanmış olan savaşın gerçekleştiği yerlerde gezince ağlayasım geliyor.”

Noter Cevdet İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Burak Olgaç ise, bu geziden sonra okulda Çanakkale’yle ilgili öğrenmiş olduğu her şeyi artık daha güzel kafasında canlandırabildiğini ifade etti.

Zaferin cansız şahidi: Nusrat Mayın Gemisi…

Ayrıca ilk günün sonunda Çanakkale deniz müzesinde bulunan ve denize döşediği mayınlarla düşmanın son teknoloji savaş gemilerini batırıp saf dışı bırakan ve zaferde önemli bir payı olan Nusrat Mayın Gemisi de gezildi. Aynı müzede sergilenen ve savaşta kullanılmış silahlar, denizaltıları, toplar ve farklı savaş araçları da rehberler eşliğinde gezildi.

Çanakkale gezisi esnasında öğrenciler gittikleri her yerde hatıra fotoğrafları çektirip gezilerini ölümsüzleştirdiler.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/Z29_%C3%87anakkale%5B1%5D...JPG
Öğrencilerin Mutluluğunu Gördükçe Amacımıza Ulaştığımızı Hissediyorum...

Gün sonunda, gazetemiz yazarı olan ve projenin basın sorumlusu olarak görevlendirilen Mardin TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Murat Bağış'a görüşlerini açıklayan Proje koordinatörü Rufat Saidoğlu, öğrencilerin bu mutluluğunu, bu duygularını gördüğüm zaman projenin amacına ulaşmakta olduğunu görüyor ve çok seviniyorum diyerek sözlerini şöyle noktaladı. “Bu projenin verimli olması bizim yeni projeler üzerine çalışmamızı sağlayacaktır. Öğrencilere ve görevli öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum