27 Nisan 2009

Kan Davası Barışla sonuclandı

Midyat ilçesinde, 5 yıl önce muhtarlık seçimi yüzünden çıkan kavgada bir kişinin ölmesinden sonra Alkol ve Akyol aileleri arasında başlayan kan davası barışla sonuçlandı.
http://resimler.haberler.com/haber/145/kan-davasi-barisla-sonuclandi-3_o.jpg
Gülveren köyünde 2004 Mart ayında muhtarlık seçimi için Akyol ve Alkol ailelerinin arasında çıkan kavgada Rezzan Alkol (22) öldürülmüş, Hamza Aksoy (22) cezaevine girmişti.

Bu olaydan sonra Alkol ve Akyol aileleri arasında başlayan kan davasını sona erdirmek için devreye giren aşiret lideri Abdullah Taş tarafları barışa ikna etti.

Gülveren Camii'nde yapılan barış törenine Delmemmıka Aşireti lideri Abdullah Taş, Belediye Başkan Vekili M. Necati Güneştan, Belediye Başkan yardımcıları M. Tevfik Baysal ve Metin Kutlu ile binden fazla köylü katıldı.

Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu törende konuşan ilçenin ileri gelenlerinden Şeyh Beşir, kan davasının ilkel bir davranış olduğunu vurgulayarak, insanların birlik, beraberlik ve bütünlük içinde yaşaması gerektiğinin altını çizdi.

Mehmet Amin Akyol ise, barışın köylülerin ve aşiret liderinin katkıları ile sağlandığını belirterek, "Köyümüzde tekrar barışın sağlanmasına katkısı olan herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Barış töreninin ardından köy okulunda yemek yendi.

Yemeğin hazırlanması için bir ton et, 500 kilo pirinç ve 500 kilo bulgur kullanıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum