27 Nisan 2009

Vali Duruer, Gönüllü Turizm Elçisi Oldu

Mardin Valisi Hasan Duruer, Tarihi Çarşıları Gezerek, Kente Gelen Yerli Yabancı Turistlere Bir Turizm Elçisi Gibi Mardin'i Tanıtıyor.
http://resimler.haberler.com/haber/626/vali-turizm-elcisi-gibi_o.jpg
Mardin Valisi Hasan Duruer, tarihi çarşıları gezerek, kente gelen yerli yabancı turistlere bir turizm elçisi gibi Mardin'i tanıtıyor.
Atandığı günden beri kentin tanıtımı, tarihi ve kültürel varlıkların korunması için büyük çaba gösteren Vali Duruer, gündüz halkın sorunları ile ilgilenirken gece de kente gelen yerli yabancı konuklara kentin tarihi yerlerini bizzat gezdirip tanıtıyor.
Mardin'i UNESCO'ya hazırlamak için eski hükümet konağında başlattığı restore çalışmaları ile tarihi cami, kilise, medrese ve restore edilen birçok tarihi ve turistik yerlerin tanıtımı için çaba harcayan Vali Duruer, Mardinlilerin büyük takdirini kazandı. Kısa sürede yaptığı hizmetlerle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan tebrik alan Duruer, 7 bin yılık tarihi kenti dünyaya tanıtmak için gece gündüz hizmet verdiklerini belirtti. Kentsel Dönüşüm Rehabilitasyon Projesi kapsamında tarihi binaların üzerinde bulunan beton binaları yıkmaya başladıklarını ifade eden Duruer, "Önümüzdeki üç yıl içinde toplam 2 bin 500 beton ev yıkılacak. Mardin 1930'lu yıllardaki gibi eski ihtişamlı görüntüsüne kavuşacak. Bunun için herkesin elini taşın altına koyma vakti geldiğine inanıyorum. Bugün yaşanan huzur ve güven ile birlikte şehrimizi yılda 900 bin kişi ziyaret ediyor. Biz 3 milyon turisti hedefliyoruz." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum