21 Nisan 2009

Mardin Müftülüğünden Kutlu Doğum Etkinlikleri.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/kutludogum.gif
Her sene tüm dünyada kutlanan ve Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilen Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde Mardin Müftülüğü tarafından Grand Yay Otel’de bir program gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Yiğit’in konuşmacı olarak davet edildiği programa Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, kurum amirleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Mardin İl Müftüsü konuşmasında Peygamber Efendimizin aile hayatındaki hassasiyetine dikkat çekerken, O’nun bizlere bıraktığı en büyük mirasın örnek almamız gereken davranışları olduğunu vurguladı.

Mardin Valisi HasanDuruer ise insanlığın O’na her zamankinden daha muhtaç olduğunu dile getirerek, “Bütün kâinat O’na medyun. Onun getirdiği ışık bütün insanlığı aydınlatmıştır. Bu ışığa ne kadar muhtaç olduğumuzu, bugün dünyada yaşanan, savaşları ve diğer problemleri görünce daha iyi anlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Programa konuşmacı olarak davet edilen Dr.Yaşar Yiğit ise, Peygamber Efendimizin günümüze ışık tutacak özellikleri ve yakın çevresiyle yaşadığı münasebetler hakkında bilgi vererek, “ Bugün O’nu anan milyonların sergilemesi gereken en önemli davranış Onun sünnetini hayatlarına uygulamaktır. İnsanlık, modern dünyanın bizden alıp götürdüğü birçok değeri O’nun bize bıraktığı mirasa sahip çıkarak tekrar elde edecektir.” dedi.

Program, ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve okunan şiirlerin ardından, programa katılan davetlilere çeşitli ikramlarda bulunulmasının ardından sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum