21 Nisan 2009

Paskalya Bayramı Güzel Görüntülere Sahne Oldu.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/paskalya09.gif
Mardin’de yaşayan Süryanilerin her sene geleneksel olarak kutladığı Paskalya Bayramı bu senede renkli kutlamalara sahne oldu.

Deyru’l Zafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Başrahibi Gabriyel Akyüz tarafından yönetilen törene Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkan Vekili Zeynel Abidin Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç ve çok sayıda Müslüman vatandaş katıldı.

Kız ve erkek ilahi korolarından oluşan grubun ilahiler okuduğu törende değişik tütsüler yakıldı, Süryanice konuşmalar yapıldı, dualar edildi ve mum yakılarak çeşitli dilekler tutuldu. Kırmızı renge boyanmış yumurtaların ikram edildiği sırada Vali Hasan Duruer ve Metropolit Saliba Özmen’in yumurta tokuşturması ise herkesin ilgisini çekti.

Metropolit Özmen, Mardin’de dört dini bayram kutladıklarını ifade ederek, ikisinin Müslümanların ikisinin de Hıristiyanların olduğunu belirtti. Dünyada savaşların yaşandığını dile getiren Özmen, “ Bu güzel birlikteliğin ve bayramların bu olumsuzlukları ortadan kaldırmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Mardin Valisi Hasan Duruer de,” Bu topraklarda binlerce yıldan beri kavimler, dinler ve kültürler bir arada yaşamıştır. Mardin bu mozaiğin tezahürü olarak bugün çok büyük mesafeler kat etmiştir. Müslüman’ıyla, Süryani’siyle, Yezidi’siyle, Kürdü, Türkü, Arabıyla hep kardeşlik ortamı oluşmuş ve kardeşçe yaşanmıştır. Kardeşlik ortamının oluşmasında bir araya gelmelerin etkisi muhakkak önemlidir. Devletin himayesi altında insanlar böyle bayramlarda rahatlıkla toplanabilmektedir. En önemlisi de hiçbir zaman ihtilafın, sıkıntının, problemlerin karşılıklı anlayış içerisinde çözülmesidir.” dedi.

Tören, daha sonra bayramlaşmaya katılanlara sütlaç, yumurta, pekmezli yoğurt ve diğer yiyeceklerin ikram edilmesiyle sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum