28 Nisan 2009

MARDİN’DEN DÜNYAYA HOŞGÖRÜ MESAJI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1462_maxi.JPG
Mardin’in Midyat İlçesi Işıklar Mahallesinde oturan Hıristiyan ve Müslüman çocuklar aynı okulda öğrenim görüyor, aynı sokaklarda oyun oynuyor.

Işıklar Mahallesinde oturan Gabriyelle Ergin, Daniella Ergin ve Sabahat Demir dünyaya hoşgörü mesajı veriyor. Işıklar Mahallesinde bir arada yaşayan Müslüman ve Hıristiyanların çocukları da aynı sokaklarda ortak oyunlar oynuyor, aynı okullarda eğitim görüyor. Sabahat Demir ve Gabriyella Ergin Midyat İlçesinde Mehmetçik İlköğretim Okulunda okuduklarını, aynı sokakta birlikte oyun oynadıklarını söyledi. İnançlarından dolayı sorun yaşamadıklarını ifade eden Sabahat Demir ve Gabriyella Ergin “Herkes evinde kendi inançlarına göre ibadetini yapıyor. Evlerimiz aynı sokaktadır. Yıllardır beraberiz. Hem sokakta beraber oynuyoruz, hem aynı okulda öğrenim görüyoruz. Kardeş gibi geçiniyoruz. Birbirimizi kısa süre görmesek özlüyoruz.”şeklinde konuştular.

Gabriyella ve Sabahat’ın anneleri de fırsat buldukça bir araya geldiklerini, yıllardır iyi komşuluk ilişkilerini sürdürdüklerini belirtiyor.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum