28 Nisan 2009

ÇATOM’UN TEMELİ ATILDI

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1459_maxi.JPG

Midyat Kaymakamlığı kadınlar, genç kızlar ve yoksullar için çok amaçlı toplum merkezi (çatom) merkezi temeli atıldı.Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz her kesime hitap edecek yeni bir toplum merkezinin inşaat çalışmalarının başladığını belirtti.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, ÇATOM; Sosyal yaşam toplum merkezi’nin Seyitler Mahallesi’nde bin metrekare alan üzerinde 4’ katlı olarak inşa ediliyor. Yılmaz, “temeli atılan ÇATOM merkezde düzenleyecekleri çeşitli kurslarla kadınların ve genç kızların kalifiye eleman olarak yetişerek iş sahibi olacaklar. Yaklaşık 400’ bin TL’ye mal olacak projeye Mardin Valiliği, Midyat Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve İşadamlarının desteği ile inşaatı yapılacak.”dedi.

ÇATOM Merkezi’nin ilçeye prestij ve canlılık kazandıracağını kaydeden Yılmaz, “her kesimden kadınlarımız bu merkezden faydalanacaktır. Merkezde aynı zamanda bilgisayar, dikiş nakış, okuma yazma gibi çeşitli kurslar da açılacaktır. Bu nedenle toplum merkezinden faydalanan bireyler istedikleri takdirde meslek sahibi de olacaklardır. Kimsesi olmayan insanlarımıza sahip çıkılarak bütün ihtiyaçlarının karşılanmasına gidilecektir” şeklinde konuştu.

Kaymakam Yılmaz ayrıca Midyat lı kadınlarının ve genç kızlarının sosyal yönden gelişmelerini sağlayacak, sosyal imkânların oluşturulması, toplum merkezi projemizin temel konusu olduğunu belirterek şöyle devam etti. “Bu amaçla; kadınların kamusal alana daha fazla katılımlarını ve kamusal hizmetlerden daha fazla yararlanmalarını sağlanacak. Kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak, kadını güçlendirerek fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunacağız. Kadınların sosyal ve ekonomik konumlarının iyileşmesi ise doğrudan hane refahına yansımaktadır. Bu nedenle de kadınların durumunu iyileştirici projeler insan hakları açısından bir gereklilik olduğu kadar toplumsal refahın artışı için de önem taşımaktadır.” Şeklinde konuştu.

ÇATOM İnşaat temelini Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, Adana Mardin MARDAV Derneği Başkanı Halil Aslan ve kurum amirleri ile birlikte ziyaret etti.

Selahattin Erol

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum