28 Nisan 2009

Mardinli Bayanların Peygamber Sevgisi Salonlara Sığmadı

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAS)’in kutlu doğumu Mardin Müftülüğünün yanı sıra sivil toplum örgütlerinin çeşitli etkinlikleri ile kutlanmaya devam ediyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifekutlu11.jpg
Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAS)’in kutlu doğumu Mardin Müftülüğünün yanı sıra sivil toplum örgütlerinin çeşitli etkinlikleri ile kutlanmaya devam ediyor.

Mardin Kültürel Mirası Koruma Derneği organizasyonu ile Mardinli bayanlar muhteşem bir Kutlu Doğum programı düzenlediler. Programa binden fazla Mardinli bayan katıldı. Mardinli Bayanlar, Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda skeç, deneme, ilahi ve şiirlerle peygamberimizin 1438’inci doğumunu kutladılar.

Skeç, deneme, ilahi ve şiirlerle peygamberimizin 1438’inci doğum yıldönümünün kutlandığı programda Mardin Kültürel Mirası Koruma Derneği “Hz. Muhammet ve Güzel Ahlak” konulu kısa bir konuşma yaptı.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/1Z8_DSC_1127.JPG
Programa ilgi yoğun oldu

Programa Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nun eşi Fahriye Ayanoğlu’nun yanı sıra Mardinli bayanlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Peygamber sevgisinin sığmadığı salonda bir çok bayan bin kişilik salonun koridorlarında programı takip etmek zorunda kaldı. Binden fazla Mardinlinin katıldığı programda özellikle öğrencilerin hazırladığı tiyatro ve deneme gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Peygamberimizin hayatını kısa örneklerle ve müthiş bir görsel şölenle izleyiciye sunan bayanların ilahi grubu büyük hayranlık uyandırdı. Bunun yanı sıra birçok sahabenin hayatı ile Hz. Muhammed’e duyduğu sevgiden dolayı yaşadığı olumsuzlıkları anlatan kısa tiyatro gösterisi de izleyiciden büyük alkış aldı.

Mardin Kültürel Mirası Koruma Derneği Başkanı Mesut Eriker’in organizasyonunu üstlendiği, Kutlu Doğum programı Mardinlilerin büyük beğenisini topladı.

Etkinlik süresince birçok bayanın programdaki etkili anlatım ve duygusal diyaloglardan dolayı gözyaşlarını tutamamaları ise dikkat çekti.
Nezir Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum